Ortak tarım politikalarını konuştular

Türkiye Ortak Tarım Politikası Ağı'nın 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve Tarım İl Müdürü Duran Seçen’in katılımları ile gerçekleştirildi.

Konya İl Tarım Müdürü Duran seçen, ''Temel anlayışı, işbirliği ve birlikte öğrenme olan Ortak Tarım Politikası (OTP) ağ yapısının ulusal çapta kurulması, işlevlerini etkin ve verimli şekilde yerine getirebilmesi için merkez ve 26 bölgede çalışmalar devam ediyor. Bu bölgelerden birisi olan ilimiz Konya, Karaman İli ile birlikte OTP ağında ortak hareket edecek. Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Konya ve Karaman TKDK İl Koordinatörlükleri, Kalkınma Ajansları, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kamu ve Özel Sektör temsilcilerinin katılımları ile toplantı düzenledik.'' dedi.

Ardından Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Türkiye Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağı uzmanınca proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Geniş katılımla düzenlenen toplantıda Avrupa Birliği'nin kırsal kalkınma politikalarının Türkiye'deki yansımaları ve geleceğe yönelik stratejiler tartışıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri