Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, 2. olağan müteşebbis heyeti toplantısını Cumartesi günü Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Heyet Başkanı Lütfullah Göktaş başkanlık ederken, Başkan vekili Nafiz Solak, Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kula, Sarayönü OSB Bölge Müdürü Mustafa Sena Çakıcı ve 12 üye toplantıda hazır bulundu. Toplantıda gündemde olan 5 madde görüşülerek karara bağlandı.
Sarayönü OSB müdürlüğü Cumartesi günü düzenlenen 2022 yılı 2. Olağan müteşebbis heyet toplantısı ile birlikte 5 farklı gündem maddesi üzerinde birleşim sağladı. Önemli kararların alındığı toplantıda 2 başlık ön plana çıktı. Toplantının sonunda bölgenin son imar planı son halini alarak, heyet onayı ile birlikte sanayi ve ticaret bakanlığının onayına gönderildi.
Sarayönü Belediye Başkanı ve Sarayönü OSB Heyet Kurulu Başkan vekili Nafiz Solak “Önemli kararların alındığı toplantıda 2 başlık ön plana çıkmıştır. Bölgenin imar planı son halini almış ve heyet onayı ile sanayi ve teknoloji bakanlığına gönderilmiştir.” dedi.
“109 parsel planı oluşturuldu”
Solak, şöyle devam etti: “1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planları ile yaklaşık 109 orta ve büyük ölçekli işletme için parsel planı oluşturulmuştur. 5 bin metrekare ölçeğinden 50 bin metrekare ölçeğinde kadar değişken parsellere sahip planda 18 km’lik yol ağı bulunmaktadır. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ön taleplerin analiz sonuçları üzerinden çalışma yürütülen planda karma OSB’nin yapısına uygun ve çevreci sektörlere yönelik çalışmalar yürütülmüştür.”
Sanayicinin her türlü ihtiyacını bölge içerisinde çözmeyi hedeflediklerini dile getiren Solak, şunları ifade etti:
“İmar planın Bakanlık Onayı ile birlikte Alt yapı projelerinin hazırlanması için karaların alındığı bu toplantıda, Sanayi Bölgesinin elektrik, doğalgaz, içme suyu, atıksu, yağmur suyu, haberleşme, kominikasyon, trafik sinyalizasyonu, cadde aydınlatmaları, yol ve tretuar planları, refüj yürüyüş yolları, ağaçlandırma, çiçeklendirme, yangın önleme, güvenlik vb. alt yapı proje çalışmalarına start verilmiştir.”
“Alt yapı çalışmaları genişleme bölgelerini de kapsayacak”
Alt yapı katılım payı birim maliyetleri oluştuktan sonra arsa tahsisi aşamasına geçileceğini kaydeden Solak, “Birim maliyet üzerinde yapılacak tahsislerle birlikte kamulaştırma çalışmalarının da başlaması planlanmaktadır. Tahsisler ile birlikte alt yapı çalışmalarına da start verilecektir. Özellikle alt yapı çalışmalarının planlanması genişleme bölgelerinin ihtiyaçlarını da kapsayacağı için önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse 1. etap olarak gerçekleşecek sahada harcanan enerji sarfiyatı şuan tüm ilçemiz sınırlarında tüketilen enerji sarfiyatından daha yüksek olacaktır. Bu denetim genişleme bölgesinde düşünüldüğünde alt yapı projelerinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.” diye konuştu.
“Modern bir OSB kuracağız”
Solak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Titizlikle çalışılana altyapı projeleri yine ön taleplerde alınan ve sanayicinin diğer ihtiyaçlarını da kapsamaktadır. Ön talepleri devam eden Sanayi Bölgemizde 600 civarlarında yatırımcı firmalardan ön talep alınmış ve sektörel gruplamalar yapılmaya başlanmıştır. Pek çok sektörün yatırım için başvuru yaptığı bölgemizde modern bir OSB kurma çalışmalarımız hızla devam etmektedir.
Tüm proje çalışmalarının ve bakanlık onaylarının tamamlanması ile birlikte hem tahsis, hem altyapı hem de kamulaştırma çalışmaları eş zamanlı başlayacak ve artık bacası tüten fabrika inşaatlarını görmeye başlayacağız.
İlçemizin çehresini değiştirecek olan OSB projemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”