Palandöken: "Esnaf ve sanatkârların yüzde 20’si kadın"

Palandöken: "Esnaf ve sanatkârların yüzde 20’si kadın"
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınlara yalnızca belirli günlerde değil, yaşamın her anında hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini belirtti.

Kadınların toplumsal ve ekonomik yapının temel direği olduğunu vurgulayan Palandöken, “Çalışan kadınlarımızın önündeki engeller kaldırıldığında, girişimcilik ve ekonomi alanında büyük başarılara imza attıklarını görüyoruz. Güçlü aile yapısının temel taşlarından biri olan kadınlar, iş hayatındaki başarılarıyla topluma ilham vermeye devam etmektedir” dedi.

TESK'in Üyelerinin Beşte Biri Kadınlardan Oluşuyor

TESK bünyesindeki esnaf ve sanatkârların yüzde 20’sinin kadın girişimcilerden oluştuğunu ifade eden Palandöken, konfederasyonun 425 binden fazla kadın üyesiyle Türkiye'nin en büyük kadın girişimci platformlarından biri konumunda olduğunu dile getirdi.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının ve sektör çeşitliliğinin artırılmasının önemine dikkat çeken Palandöken, “Kadın girişimcilerin sayısının artması, işletmelerde aile bireylerinin rollerini daha iyi anlamamıza katkı sağlayacaktır. İş dünyasında başarı gösteren kadınlarımız, yeni nesillere girişimcilik ruhu aşılayarak önemli bir ilham kaynağı olmaktadır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, ekonomiye yön veren kadın girişimcilerin sayısının artmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.
Unable to Load More

Ekonomi Haberleri