PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasına operasyon: 3 kardeşin üzeri çizildi

MİT ile İstanbul ve Balıkesir Emniyet Müdürlüklerinin PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonunda Avrupa yapılanmasında görev aldığı belirlenen üç kız kardeş gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nün terör örgütü PKK/KCK Avrupa yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda aktif faaliyet gösterdiği tespit edilen aynı aileden üç kişiyi yakaladı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT'in uzun süredir takibinde olan 3 kardeş, düzenlenen ortak operasyonla ele geçirildi. Terör örgütü PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren kardeşlerden Zeynep Taşkıran ve Zübeyde Taşkıran İstanbul'da, Hatın Şahbaz ise Balıkesir'de gözaltına alındı.
Teröristler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terörist Zeynep Taşkıran'ın, PKK/KCK'nın Fransa yapılanmasında Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldığı, Hatın Şahbaz'ın özellikle Almanya Köln ve Fransa Paris’te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine katılım sağladığı belirlendi.

Daha önce PKK/KCK'nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taşkıran'ın ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine "Denise Taşkıran" ismiyle devam ettiği öğrenildi.

Avrupa'nın birçok yerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerde rol alan 3 teröriste yönelik operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye de ulaşıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri