Planlı üretim, verimli ürün, bereketli kazanç

Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçin, Çumra'da çerezlik kabak hasadı yapan üreticiyi ziyaret etti. Tarımsal Üretim Planlaması konusunda üreticilerle hoş bir sohbet gerçekleştiren İl Müdür Seçen, tüm üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu temenni etti.

Çiftçilerin planlı üretimi desteklemesinin yaptıkları işi daha da kolaylaştırdığına dikkat çeken Tarım Müdürü Seçen, ''Sizleri diğer çiftçilerimiz de dinleyecek ve ne yapması gerektiğini öğrenecek. Planlı üretimin ne derece önemli olduğunu anlayacak. Toprağın korunmasının gerektiğinin ne derece önemli olduğunu anlayacak. Suyumuzun ne kadar kıymetli bir kaynak olduğunu anlayacak. Satabileceği ve ihtiyaç kadar ürünü satmaya yönelecek. Bu da tarımsal üretim planlaması. '' dedi.

Planlı üretim yaparak 30 yıldır kabak ektiklerini dile getiren dile getiren üreticilerde, ''Bu ürünümüzden çok memnunuz. Allah bereket versin. Bu ürünün çapası yok ve girdileri az. Onun için tercih ediyoruz. Bizim tek sıkıntımız düzensiz ekim. Örneğin aynı tarlaya 15-18 yıldır mısır ekiliyor. Bu yüzden hem tarlaların verimi hem de sularımız bitti. Bizim geleceğimiz söz konusu.'' değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri