Ramazan'da diyet

Ramazan geldi, her günün ziyafet mantığıyla hazırlandığı günler başladı. Sofranın bereketinin giderek arttığı Ramazan ayında diyet yapanların durumu daha da zorlaşabilir.Diyetime Ramazan’da da devam edeceğim diyorsanız…Yaklaşık...

Ramazan geldi, her günün ziyafet mantığıyla hazırlandığı günler başladı. Sofranın bereketinin giderek arttığı Ramazan ayında diyet yapanların durumu daha da zorlaşabilir.

Diyetime Ramazan’da da devam edeceğim diyorsanız…

Yaklaşık 16-17 saat aç kalacağınız ve öğün sayınız ikiye düşeceği için mutlaka sahura kalın.

Bol su içmeye özen gösterin.

İftarda kalori değeri ve yağ oranı düşük gıdaları tercih edin.

Sahurda tam tahıllı ekmek, haşlanmış yumurta, süt, peynir, zeytin, ceviz, meyve, açık çay ve bol su tüketin.

Kepekli ekmekten yapılan bir tost ya da bir kase çorba da tüketebilirsiniz.

İftarda ise sofraya oturulduğu an bir anda yemek yerine çorba ve tam tahıllı ekmek tüketmeye özen gösterin.

Çorba ve tam tahılı ekmekten yaklaşık 20 dakika sonra az yağlı et, balık, tavuk, etli sebze yemeğiyle birlikte salata, yoğurt tüketebilirsiniz.

Yemekten yaklaşık 2 saat sonra da bir ara öğün yaparak posa için meyve tüketin.

Tatlısız olmuyor diyorsanız şerbetli tatlılar yerine dondurma ve güllaç gibi hafif sütlü tatlılar yiyin.

Vücut gün boyu susuz kaldığı için en az 2 litre (10 su bardağı) su içmeye özen gösterin.

Ramazan Meyveleri

Ramazan’la birlikte değişen beslenme düzeni beraberinde mide ve bağırsak problemlerini getirebiliyor. Özellikle kabızlık Ramazan ayında görülen problemlerin başında geliyor.

Ramazan’da mide ve bağırsak problemleri yaşamak istemiyorsanız şeftali ve incir tüketin! Yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan şeftali ve incirin, içerdiği lif nedeniyle Ramazan ayında sıkça karşılaşılan kabızlık sorunu için çare olur.

Her iki meyve de sindirimi hızlandırarak kolaylaştırır ve kabızlığı önler. A, B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor gibi mineralleri bünyesinde barındıran bu meyveler Ramazan ayında ortaya çıkabilecek vitamin ve mineral eksiklikleri için de birebir çözüm olarak ortaya çıkar.

Ayrıca yüksek kalsiyum ve potasyum içeren hurma, kayısı gibi meyveler de terlemeyle kaybettiğimiz mineralleri yerine koymak için çok iyi bir kaynaktır.

Kadınlarda daha sık görülen kemik erimesini önlemek amacı ile süt yoğurt gibi asıl kalsiyum kaynaklarının yanında hurma ve kayısı da her gün tüketilmelidir. Yüksek kalsiyum değerleri bu açıdan çok işe yarayacaktır. Bu meyveleri de ara öğünlerde ve her sofranızda tüketmeye devam edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Köşe Yazıları Haberleri