Rekor Operasyon: 530 Milyon Liralık Uyuşturucu Yakalandı

Gümrük Muhafaza Ekipleri 530 milyon liralık uyuşturucu operasyonuna imza attı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza ekipleri üç ayrı operasyonda toplam 530 milyon lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirdi.

İlk operasyon Kapıkule Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirildi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir tırı takibe alarak x-ray tarama sistemine yönlendirdi. Yapılan detaylı aramada, tır dorsesinin tabanına gizlenmiş 160 şeffaf poşette yaklaşık 180 kilogram esrar bulundu.

İkinci operasyonda, yine Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tır yakından takip edilerek incelendi. Aracın yakıt deposuna zulalanmış 107 paket halinde, kara hudut kapılarında tek seferde yakalanan en büyük miktar olan yaklaşık 120 kilogram kokain ele geçirildi.

Son operasyon ise Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleşti. İran’dan Türkiye’ye giriş yapan bir tırın nargile tütünüyle harmanlanmış yaklaşık 95 kilogram metamfetamin taşıdığı tespit edildi. Toplamda üç operasyonda ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değerinin 530 milyon lira olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri