Resimdeki gizli yüzleri sadece şahin gözlü dâhiler buluyor

Tam 110 yıl önce yayınlanan bir optik illüzyon bulmaca bugün yeniden gündem oldu. Sosyal medyada binlerce kişinin ilgi duyduğu bu bulmacada gizlenmiş tam 10 insan yüzü var. Bakalım siz istenen sürede o yüzleri bulabilecek misiniz? O yüzleri bulanlar şahin gözlü sayılıyor…

Optik illüzyonlar, son yıllarda oldukça popüler olan, çözenlere farklı bakış açılarıyla adeta zihin jimnastiği yaptıran eğlenceli, bir o kadar da algıları geliştiren bulmacalardır.

Son günlerde sosyal medyada bir optik illüzyon bulmaca popüler hale geldi. 1914’te yayımlanan ve tekrar gündeme gelen bu optik illüzyon resminde 10 tane insan yüzü var. Bu gizli yüzleri 21 saniyede bulmak gerekiyor. Bu sürede bulanların IQ’sunun çok yüksek olduğu belirtiliyor. Gözleri cin gibi olanlar resimdeki yüzleri istenen sürede fark ediyor.

Sosyal medyada viral olan bu resimdeki yüzleri görsel zekası yüksek olan kişiler anında fark ediyor. Beyin yakan illüzyon testindeki yüzleri bakalım siz bulabilecek misiniz?

Yukarıdaki çizim, The Duluth Herald tarafından çizilen ve 1914'te yayımlanan eski bir bulmaca… Söz konusu illüzyon, izleyicilerden "Bu Resimde Gizlenmiş 10 Yüz Var" diyerek, bakanların resimdeki 10 yüzü bulmalarını istiyor. Bu resim, 10. yüzün içine gizlenmiş diğer yüzleri bulmanız gereken zorlu bir bilmece. Yani, bu optik yanılsamanın daha zor kısmı kalan 9 yüzü tespit etmek.

Bu optik yanılsama çizimine yakından bakın ve bir adamın eskizindeki 9 yüzü bulmaya çalışın. Gizli yüzleri bulmak çok zor görünebilir, ancak görüntüyü döndürürseniz diğer 9 yüzün tümünü görebilirsiniz. Bulamayanlar için aşağıdaki resimde yüzleri işaretledik.

Sadece 21 saniye içinde 10 gizli yüzün hepsini tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceği iddia ediliyor.

Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Bu nedenle, optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair inanılmaz bilgiler verir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ordan Burdan Haberleri