Sağlıkta yeni skandal! Şimdi de ‘stent ve göz çetesi’ patladı

Yeni doğan çetesinden sonra ortaya çıkan stent ve göz çetelerinin onlarca yaşlı hastayı acil diye panikleterek ameliyata aldığı ve ölümüne neden olduğu gündeme bomba gibi düştü. Skandal olayda hastaneler hastaların kimliklerini ele geçirerek SGK’yı yüz milyonlarca lira dolandırmış

Türkiye’yi ayağa kaldıran "Yenidoğan çetesi" skandalının ardından sağlık sektöründe yeni iddialar gündeme geldi.

İstanbul ve Tekirdağ’da ortaya çıkan ‘yenidoğan çetesinin’ çökertilmesinin ardından, sağlık sektöründe yeni skandallar patlak verdi.

Bebek ölümlerinden sonra yaşlı ve hastaların da gereksiz ameliyatlara zorlandığı, bazı hastaların görme yetisini kaybettiği, yaşlı hastaların ölümüne sebebiyet verildiği, hastaların kimlik bilgilerinin ele geçirilerek SGK'nın milyonlarca liralık zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre, sağlık sektöründe yalnızca bebek değil başka birimlerdeki hastaların da özel hastanelerde mağdur edildiği belirtildi.

Söz konusu hastanelerde yaşlı ve hasta kişilerin ihtiyacı olmadığı hâlde kritik operasyonlara zorlandığı, farklı ameliyatlarla binlerce kişinin sağlıklarından edildiği öğrenildi.

Ayrıca bu hastaların ele geçirilen kimliklerle SGK’yı dolandırarak yüz milyonlarca lira zarara uğrattıkları belirlendi.

STENT ÇETESİ HASTALARI PANİK YAPTIRARAK AMELİYATA ALMIŞ
Bazı hastanelerin yaşlı hastaları gerek olmadığı halde büyük operasyonlara soktukları, bu işlemlerin başında ise anjiyo ve stent gibi işlemler geldiği aktarıldı.

Stent çetesinde hastanın bu işleme ihtiyacı olmadığı halde hastane yönetimi ve doktorların anlaşarak, hasta yakınlarına durumun ‘acil’ olduğunu söyleyip panik yaptırarak hastayı hızlıca ameliyata alındıkları belirtildi.

Hastane bu yöntemi kullanarak hem SGK’dan hem de hasta yakınından para alabiliyor. Ayrıca hastaların yaşlı olması nedeniyle işlemlerin bir çoğu ölüm ile sonuçlanıyor.

“ÜCRETSİZ GÖZ MUAYENESİ” GERÇEĞİ
Bunların yanı sıra bazı hastanelerin “ücretsiz göz muayenesi” adı altında insanları hastaneye çekerek sağlıklı kişililerin sağlığıyla oynadığı iddia ediliyor. Buralarda gerek olmadığı halde ameliyat yapıldığı, bunun sonucunda bazı hastaların kör olduğu öne sürüldü.

Mağdur olan kişi dava ettiğinde ise hastane “Muayene öncesi imzalamış olduğunuz anlaşma gereği, hastanemiz hiçbir mesuliyet kabul etmemektedir” bahanesini kullanarak işin içinden sıyırılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri