Sahipsiz hayvanlar için proje

Tuzlukçu Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla hayata geçirilecek 'Sahipsiz Hayvanları Bakım- Rehabilitasyon Merkezi' projesinin tanıtımı yapıldı.

Proje tanıtımı kapsamında konuşan Başkan Nurettin Akbuğa, “Sahipsiz olarak aramızda yaşayan canlarımızın daha iyi ortamda hayatlarını sürdürmeleri adına Tuzlukçu Belediyesi olarak bu projeyi hazırladık. Vatandaşlarımız uzun süredir özellikle sahipsiz köpeklerin saldırılarından ve kontrolsüz üremelerinden çok şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Tuzlukçu Belediyesi olarak bizlerde ilgili kanunlar çerçevesinde bu şikayetlere çözüm bulmak ve sokaktaki canlıların da iyi bir ortamda yaşamalarını sağlayacak sokak hayvanları bakım-rehabilitasyon merkezi projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje yalnızca Belediyenin değil değerli hayvansever vatandaşlarımızın da katkılarıyla gerçekleşecektir. Konya Valiliği tarafından yetki izni alınmış olan yardım kampanyamıza hayvansever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.” dedi.

Yapılacak işlerle ilgili de bilgi veren Akbuğa, ''Projede yolda sokakta başıboş gezen hayvanların toplanarak Belediye tarafından özel olarak ayrılan bir alanda 250 adet kulübeden oluşan ve çevresinin doğal bitki duvarlarıyla çevreleneceği doğal yaşam tesisin kurulması planlanmaktadır. Ayrıca alanın ağaçlandırılması ve hayvanların su ihtiyacını karşılayacak şekilde su içme havuzlarının yapılması da düşünülmektedir. Tesiste barınan sahipsiz hayvanlarının tedavi edilmesi, kısırlaştırılması ve aşılarının yapılması için veteriner hekimlerle işbirliği yapılması ve tüm bunların hayata geçirileceği modern tarzda tedavi ve bakım binasının da bu proje kapsamında hayata geçirilmesi önem taşımaktadır.'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri