"Sanayide Kadın Eli Projesi"nin Ankara ayağına ilişkin protokol ASO'da imzalandı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hedefleri için "sanayide kadın eli"nin önemini vurgulayarak, "Dünya nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor, o halde iş dünyasının iş gücü ve...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye'nin büyüme ve kalkınma hedefleri için "sanayide kadın eli"nin önemini vurgulayarak, "Dünya nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor, o halde iş dünyasının iş gücü ve yönetim kadrolarında daha çok kadın temsiline ihtiyacı var. " dedi

ASO koordinasyonunda çalışmalarını yürüten TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulunca gerçekleştirilen "Sanayide Kadın Eli Projesi"nin Ankara ayağına ilişkin protokol Odada düzenlenen törenle imzalandı.

Seyit Ardıç, törende yaptığı konuşmada, kadınların tarih boyunca seferberlik ve üretimde yer aldığını söyledi.

Özellikle sanayide düşük seviyede olan kadın istihdamını artırmanın ve kadınları ekonomik anlamda güçlendirmenin önemine işaret eden Ardıç, şunları söyledi: "Ülkemizin önemli kurum ve kuruluşlarıyla bunun için bir araya geldik. Ortak bir inancımız var. Ülkemizin büyüme ve kalkınma hedefleri için 'sanayide kadın eli' son derece önemli. Dünya nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor, o halde iş dünyasının iş gücü ve yönetim kadrolarında daha çok kadın temsiline ihtiyacı var. Yapılan ilginç bir araştırmaya göre, dünyadaki yönetim kurulu başkanları arasında adı John olanlar, kadın olanlardan daha fazla. Eminim ki ülkemizde de Mehmetler bütün kadın başkanlardan daha fazladır. Hedefimiz sanayide kadın istihdamını artırmaktır. Çünkü o güç onlarda (kadınlarda) var." dedi.

Ardıç, kadının eli, emeği ve aklının artık Ankara sanayisinde daha fazla yer alacağını dile getirdi.

Amaç, 'sanayide kadın çalışmaz' algısını değiştirmek

TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Belma Yılmazyiğit, TÜİK verilerine göre, Türkiye'de nisan ayı itibarıyla iş gücü piyasasında yer alan 15 yaş ve üzeri kadınların sayısının yaklaşık 10 milyon civarında olduğunu belirterek, "İş gücü piyasalarına ilişkin önemli gelişmeler kaydedilmekle birlikte, rakamların halen istenilen düzeyde olmadığını görüyoruz." diye konuştu.

Yılmazyiğit, geçen yıl itibarıyla Türkiye'de kadın istihdamının sektörel dağılımına dikkati çekerek, şu bilgiyi verdi: "Yüzde 61,5 ile hizmetler sektörü en büyük paya sahiptir. Bu sektörü yüzde 20,6 ile tarım, yüzde 17,9 ile sanayi ve inşaat sektörünün izlediği görülmektedir. Sanayide yüzde 17,9 oranıyla oldukça düşük olduğunu görüyoruz ancak bu oranın önemli bir kısmı sanayi içinde hizmet olarak görülüyor. O zaman sanayide yüzde 2 civarında bir rakam kalıyor."

Sürdürülebilir kalkınmanın temel şartlarından birinin kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımını sağlayabilmek olduğunu söyleyen Yılmazyiğit, sanayinin kadın eliyle daha da güçleneceğini ifade etti.

(AA)

Editör: Mücella KILIÇ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri