Sarayönü Sağlık Ocağı yenileniyor; Yıkım çalışmaları başladı

Sarayönü'nde, Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi'nin Nezir Büyükcengiz caddesi üzerinde bulunan Eski TMO lojmanlarına geçici olarak taşınmasının ardından, merkezin daha önce hizmet verdiği binanın yıkım çalışmaları başladı.

Yıkım işlemi sırasında, büyük bir titizlikle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda binanın çökmesiyle birlikte oluşan molozlar, yavaş yavaş alandan kaldırılmaya başlandı.

İkizler Harfiyat tarafından yürütülen yıkım sırasında çevreye zarar verilmemesi için güvenlik önlemleri alınmış olup, iş makineleri aralıksız çalışıyor.

Yıkılan eski binanın yerine yapılacak olan yeni sağlık merkezinin inşaatı için 400 günlük bir süreç öngörülüyor. Sarayönü halkına daha modern ve kapsamlı sağlık hizmeti sunacak olan bu yeni bina, bölgedeki sağlık altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Salih Zeki Çakıreli, yıkım çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “Merkezimizin eski binasının yıkım işlemleri planlandığı gibi başladı. Yüklenici firma sahaya inmiş durumda ve çalışmalar hızla devam ediyor. Yıkım sonrası ortaya çıkan molozların da sistemli bir şekilde kaldırılması için gerekli tedbirler alınmıştır. Yeni binanın inşaatı için belirlenen süre içerisinde çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu süreç sonunda, halkımıza daha modern, güvenli ve donanımlı bir sağlık merkezi kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Yeni Yerimizde Hizmetinizdeyiz

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Salih Zeki Çakıreli, vatandaşlara yeni hizmet noktaları hakkında önemli bir hatırlatmada bulundu. Çakıreli, "Eski binamızın yıkım süreci devam ediyor, fakat Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Hekimliği ve 112 Acil hizmetleri şu an Nezir Büyükcengiz Caddesi üzerindeki Eski TMO lojmanlarının bulunduğu geçici binada hizmet vermektedir. Özellikle yaşlı vatandaşlarımızın eski binamıza gitmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda halkımızı bilgilendirmek istiyoruz, yeni yerimizde sağlık hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam ediyor. Tüm hastalarımızı geçici hizmet yerimize bekliyoruz" dedi.

Açıklamasında, yeni sağlık merkezinin yapım süreci boyunca geçici binada vatandaşlara en iyi şekilde hizmet sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Çakıreli, herkesin sağlık ihtiyaçlarını güvenle karşılayabilecekleri bir noktada olduklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri