Sarayönü’nde 4-6 Yaş Kur'an Kursları başlıyor

Sarayönü İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an Kursları için güz dönemi başlıyor. Veliler, çocuklarını Kur’an ve din eğitimi almak üzere uzman eğitmenlerin gözetiminde eğitim alacakları bu kurslara kaydettirebilecekler.

Sarayönü İlçe Müftülüğü tarafından Ladik’te, bu yıl eğitim-öğretim döneminde toplam 9 ihtiyaç odaklı sınıf, 3 adet 4-6 yaş grubu Kur’an sınıfı ve 4 hafızlık sınıfı açılacak. Bu sınıflarda çocuklar, yaş gruplarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak manevi eğitim alacaklar. Özellikle hafızlık sınıfları, çocukların Kur'an-ı Kerim'i ezberlemelerine yardımcı olacak şekilde planlanmış, deneyimli ve uzman hocalar eşliğinde gerçekleştirilecek.

Sarayönü’nde ise 5 ihtiyaç odaklı sınıf ve 8 adet 4-6 yaş grubu sınıfı ile daha geniş bir kitleye ulaşılacak. Sarayönü'ndeki bu kurslar, tam gün ve yarım gün seçenekleriyle sunularak velilere büyük bir esneklik tanıyacak.

Ayrıca, mahallelerde de eğitim fırsatları genişletilecek ve bu kapsamda Kurşunlu'da bir Kur’an kursu açılarak bölgedeki çocuklara da hizmet sağlanacak. Toplamda 31 uzman Kur’an kursu hocasının gözetiminde gerçekleşecek olan bu kurslar, çocukların en iyi şekilde dini eğitim almaları için titizlikle yürütülecek.

Sarayönü İlçe Müftüsü İbrahim Yazar, bu dönem açılacak kurslar hakkında bilgi vererek, "Gelecek nesillerimizi sağlam temeller üzerinde yetiştirmek için 4-5-6 yaşındaki yavrularımızın Kur’an ve din eğitimine gereken önemi veriyoruz. Ladik’te 9 ihtiyaç odaklı sınıf, 3 adet 4-6 yaş sınıfı ve 4 hafızlık sınıfı; Sarayönü’nde ise 5 ihtiyaç odaklı sınıf ve 8 adet 4-6 yaş sınıfı açıyoruz. Özellikle Sarayönü’ndeki 4-6 yaş sınıflarında tam gün, yarım gün ve öğleden önce/sonra seçenekleri ile velilerimize esneklik sunuyoruz," ifadelerini kullandı.

Müftü Yazar, çocukların eğitimine verdiği önemi dile getirerek, "Nesillerimizi sağlam temeller üzerine inşa etmek adına 4-5-6 yaşındaki sevgili yavrularımızın Kur’an ve din eğitimine gereken önemi veriyoruz. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için uzman eğitmen kadromuzla bu eğitimi titizlikle yürütüyoruz. Eğitim alanında kaliteyi artırmayı ve çocuklarımızı manevi değerlerle yetiştirmeyi hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Yazar, ayrıca mahallelerde Kurşunlu’da da kurs açılacağını belirterek, bu eğitimlerin toplam 31 uzman Kur’an kursu hocası tarafından verileceğini vurguladı. "Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için her türlü imkanı sunuyoruz. Velilerimizi, bu kıymetli eğitime katılmaları için kayıtlarını yapmaya davet ediyoruz. Birlikte geleceğimizi inşa edelim," dedi.

Müftü Yazar, tüm velilere seslenerek çocuklarını bu önemli eğitime katılmaları için davet etti: "Kurslarımız, çocuklarımızı hem dini hem de ahlaki değerlerle yetiştirmek adına büyük bir fırsat sunuyor. Tüm velilerimizi, geleceğimizi inşa etme sorumluluğuyla hareket ederek yavrularını bu kurslara kaydettirmeye davet ediyoruz." Şeklinde konuştu

Kayıt yaptırmak isteyen veliler, Sarayönü Müftülüğü’ne veya ilgili Kur’an kursu hocalarına başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri