Sarayönü’nde Muhtarlar Günü kutlandı

Sarayönü’nde, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Necati Koç, kurum amirleri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla kutlandı. Etkinlik, Hükümet Konağı'nda düzenlenen resmi törenle başladı.

Tören, mahalle muhtarlarından Kadriye Özer ve Kamil Akmaz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Bu anlamlı başlangıcın ardından, günün önemini anlatan konuşmalar yapıldı.

,

Törenin açılış konuşmasını yapan Sarayönü Muhtarlar Derneği Başkanı Serkan Karaarslan, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi partilere teşekkür etti.

Karaarslan, “19 Ekim 1829 tarihinde 2.Mahmut tarafından yayınlanan fermanla oluşturulan muhtarlık müessesesi 187 yıldır devam etmekte ve Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla da 19 Ekim 2015 tarihinden itibaren resmi olarak Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır.

Demokrasinin en temel taşı muhtarlarımızdır. Bizler, halkımızla her zaman iç içe olup, onların sorunlarına çözüm üretmeye çalışan, gece gündüz demeden çalışan insanlarız. Sarayönü muhtarları olarak ilçemize en iyi hizmeti sunmak için büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi.

Karaarslan, muhtarların, mahallelerinin en küçük sorunlarına bile duyarsız kalmadan çözüm üretme çabası içinde olduğunu belirterek, tüm muhtar arkadaşlarına başarılar diledi. “Bizler, halkımız için varız ve bundan büyük bir onur duyuyoruz. Bu kutsal görevde bana ve tüm muhtar arkadaşlarıma başarılar dileyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahvaltı etkinliğiyle devam etti

Program, Kurşunlu Atlı Spor Kulübü’nde düzenlenen kahvaltı etkinliği ile devam etti. Kahvaltıya katılan muhtarlar ve aileleri, protokol üyeleri ve yerel yöneticiler, samimi bir ortamda bir araya gelerek, samimi bir sohbet gerçekleştirdiler.

Kaymakam Abdullah Huzeyfe Çakmak, bu tür buluşmaların yerel yönetimle halk arasındaki bağları kuvvetlendirdiğini ve aynı zamanda Sarayönü’nün daha yaşanabilir bir yer haline gelmesine katkı sağladığını ifade etti.

Çakmak konuşmasında; “İdari teşkilatımızın önemli bir parçası, demokrasinin özü olan muhtarlık kurumu, milletimizin iradesini yansıtan yerel demokrasinin en güzel örneğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede halkımızla devletimizin kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Onların bu özel gününü kutluyorum" dedi.

Belediye Başkanı Necati Koç ise, kahvaltı sırasında yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin ve muhtarların birlikte çalışarak, ilçeye en iyi hizmeti sunma konusunda ortak bir hedef güttüklerini belirtti.

Başkan Koç, muhtarların halkın gerçek ihtiyaçlarını en iyi şekilde bildiklerini ve bu nedenle onların görüşlerinin çok değerli olduğunu vurguladı.

Etkinlik, muhtarlar ve protokol üyelerinin keyifli bir sohbet eşliğinde güncel konular hakkında fikir alışverişinde bulunmasının ardından mahalle muhtarlarına günün anlamına özel hediyelerin takdimi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri