Sarayönü'nün %12'si icralık

2018 yılında 19 milyon 901 bin 807 daha icralık oldu. Türkiye'de günlük 20 bin adet icralık dosya mahkemelere getirilirken; Konya'da da ayda yaklaşık 15 bin yeni icralık dosya açtırılıyor. Sarayönü'nde ise şu anda 3 binden fazla...

2018 yılında 19 milyon 901 bin 807 daha icralık oldu. Türkiye'de günlük 20 bin adet icralık dosya mahkemelere getirilirken; Konya'da da ayda yaklaşık 15 bin yeni icralık dosya açtırılıyor. Sarayönü'nde ise şu anda 3 binden fazla icra dosyası bulunuyor.

Faize ve krediye bulaşmayan vatandaş neredeyse kalmadı. Vatandaşların büyük çoğunluğu bankalara borçlu durumda. Ödeme alışkanlıkları değişen insanımız, para biriktirip almak yerine artık banka kredileriyle borçlanarak mal mülk sahibi oluyor. Faize bulaşan vatandaşlar, borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiklerinde ise borçları katlanarak kullanıcısını eziyor. Bu durumun sonu icra ve hacze kadar gidebiliyor.

Kredi kartlarına bağımlı duruma gelen vatandaşlar, önümüzdeki ayın maaşıyla bu ayın harcamasını yapıyor. Büyük veya küçük, neredeyse bütün işlerini kredi çekerek yürütüyor. Türkiye’nin ekonomisi son zamanlarda zor bir süreçten geçiyor. Kimi firma kendini korumaya almak için konkordato ilan ederken kimi firma ise alacağını almak için icra takibi başlatıyor. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) günlük tutulan verilere göre İcra Dairelerindeki İcra (Esas) ve İflas Dosya Sayıları 20 milyona dayandı.

Avukatlar, icralık dosyaların sayısındaki artışa gerekçe olarak ise ilgili kanunların bir bağlayıcılığının olmayışını ve insanların ahlaki değerlerinin ciddi oranda zarar  gördüğünü gösteriyor. Ayrıca karşılıksız çekin suç olmaktan çıkarılması ve insanların kısa süreli düşünerek tefecilerin eline düşmesi de dosya artışındaki iki önemli husus arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri