Savunma Sanayii Fonu teklifi ertelendi! Tepki yağmıştı

Savunma sanayiine aktarılmak üzere limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi görüşmeleri 2025 yılına bırakıldı

Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarının artırılması amacıyla limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartı sahiplerinin her bir kart başına yıllık 750 lira vergi ödemesini öngören tekliften geri adım atıldı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, savunma sanayii destekleme fonu görüşmelerinin önümüzdeki yıla bırakıldığını açıkladı.

AK Parti milletvekilleri geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na aktarılmak üzere toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli getiren yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermiş, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 lira savunma sanayii katılım payı kesilmesi tepkilere neden olmuştu.

2025 YILINA ERTELENDİ
Tepkiler üzerine geri adım atılması beklenirken, beklenen haber AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. Güler, "Teklife yönelik vatandaşın eleştirileri oldu teklifimizi bütçe sonrası tekrar değerlendireceğiz" dedi.

Teklifi daha detaylı ele almak için görüşmelerin sonlandırıldığını belirten Güler, savunma sanayi destekleme fonu görüşmelerinin 2025 yılına ertelendiğini bildirdi.

KANUN TEKLİFİNDE NELERİ İÇERİYOR?
Kanun teklifinde, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınması, gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750'şer lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 liralık kesinti yapılması yer alıyordu.

Sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında bin 500 lira, diğer işlemlerden 75 lira alınması yönünde teklifte bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri