Sayaçlarına bunu yaptırmayanlara 10 bin TL ceza geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarına getirdiği zorunluluk yürürlüğe girerken, yeni dönemde bu işlemi yaptırmayanlar 10 bin TL ceza ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yeni bir düzenleme hayata geçirdi. Resmi Gazete'de duyurulan yönetmelikle, elektrik ve doğalgaz sayaçlarına o işlemi yaptırmayanlara 10 bin TL'lik ceza kesilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının periyodik olarak muayene edilmesi ve denetlenmesini zorunlu hale getirdi. Düzenleme ile doğalgaz sayaçları için on iki yılda bir, elektrik sayaçları için sekiz yılda bir ve su sayaçları için on yılda bir olmak üzere muayene yapılması gerekecek.

Muayeneler, yetkili servisler tarafından ücretsiz olarak yürütülecek ve tüketicilerin bu servislerden randevu almaları gerekecek. Belirlenen periyotlarda muayene yaptırmayan veya sayaçlarını güncellemeyen abonelere ise en fazla 10.000 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanabilecek.

SAYAÇ MUAYENELERİ NEDEN ÖNEMLİ?
Enerji faturalarında adaletsiz yüksek ücretlerin önlenmesi için doğru ve güvenilir ölçümler büyük önem taşıyor. Bu ölçümler, tüketicilerin haksız yere yüksek faturalar ödemelerinin önüne geçerek, ekonomik adaletin sağlanmasına katkıda bulunuyor.

Sayaçlardaki potansiyel arızaların erken tespiti ise, can ve mal güvenliği açısından hayati bir öneme sahip. Bu tespitler sayesinde, olası kazaların ve arızaların önüne geçilerek, güvenli bir yaşam alanı temin ediliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu konudaki politikaları hakkında internet sitesi üzerinden bilgi veriyor. Ayrıca, enerji ile ilgili sorular ve danışmanlık ihtiyaçları için ALO 171 numaralı Enerji Danışma Hattı hizmet veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri