SDYV bayram öncesi 2 milyon lira yardım yaptı

Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Kurban Bayramı öncesinde Sarayönü genelinde ihtiyaç sahibine ayni ve nakdi olarak 2 milyon lira yardım yaptı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2024 yılının Mayıs ayı içerisinde şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, aile yardımı, yabancılara yönelik sosyal uyum yardımı, muhtaç aile yardımı, eğitim yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı, engelli yakını aylığı, eşi vefat eden kadınlara yönelik yardım, yaşlılık aylığı, tek seferlik yardım, elektrik tüketim destek programı gibi yardım kalemleri çerçevesinde yoksul, muhtaç ve ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmaya çalıştı.

Yapılan yardımlar ile ilgili bilgi veren Sarayönü Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Lütfullah Göktaş yaptığı açıklamada, “Şartlı eğitim yardımı kapsamında 67 kişiye 12 bin 970 lira yardım yapıldı. Yaşlı aylığı kapsamında 173 kişiye 609 bin 842 lira verildi. Engelli aylığı kapsamında 127 kişiye 461 bin 161 lira verildi. Engelli yakını aylığı olarak 13 kişiye 36 bin 371 lira verildi. Elektrik Tüketim Desteği programı kapsamında 266 haneye 46 bin 459 liralık destekte bulunuldu. Ayrıca Türkiye Aile Destekleri programı kapsamında 453 haneye 560 bin 150 liralık yardımda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri