Sarayönü Belediyesi, sıfır atık projesine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan atık getirme merkezi kumbarasının yanına yeni bölümler ekledi. Kullanılmayan yeni veya yeniye yakın, elbise ve ayakkabıların bırakılabileceği atık kumbaraları yerleştirildi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, atık kumbaralarının çöp konteynırı olmadığını anımsatarak, geri dönüşebilecek atıkların ilgili bölümlere bırakılarak ekonomiye yeniden kazandırılabileceğini ifade etti.
Gelecek nesillere temiz, sağlıklı, gelişmiş, Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılmasını hedefleyen Sarayönü Belediyesi, geri dönüşüm faaliyetleri yürütüyor.
Sarayönü Belediyesi Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği “Tekstil, Ayakkabı ve diğer atık kumbaralar” projesi ile dünyayı en çok kirleten atık türleri arasında yer alan tekstil atıklarının geri dönüşümünü için de çalışma başlattı.
Sarayönü Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen proje ile ilçenin 20 farklı noktasına kağıt, plastik ve cam vb ambalaj atık kumbaraları yerleştirildi.
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Bütçemiz ve imkanlar doğrultusunda, ilçemizde pilot bölgeler seçilerek atık kafesleri ve atık kumbaraları yerleştirdik. Bunlara ek olarak da belediyemiz önünde bulunan Atık Getirme Merkezi yanına, ayakkabı ve elbise kumbaraları ekledik. İlçe sakinlerimizim yeni veya yeniye yakın kullanılabilir giymedikleri giysi, ayakkabı gibi tekstil eşyalarını kumbaralara temiz, poşetli olarak bırakarak, temiz çevre ve geri dönüşüme katkıda bulunmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.
Tekstil ürünlerinden yeniye yakın olanların ihtiyaç sahiplerine, diğerlerinin ise geri dönüşüme gönderileceğini kaydeden Solak, şöyle devam etti:
“Bu konuyla ilgili hibe projeleri hazırlanmış olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunulmuştur. İlerleyen süreç içerisinde imkan ve olanaklar sağlandığında ilçemizde bulunan site içleri iş yerleri ve diğer ve cadde, sokak üzerlerine de çeşitli atık kumbaraları bırakılarak uygulama ilçe genelinde yaygınlaştırılacaktır. İlçe halkımız olarak her birey Sıfır Atık Projesinde bende varım diyerek ilkeli bir yaklaşım göstermesi gerekiyor ki, ancak proje bu şekilde hedefine ulaşabilsin.”
Solak, atık kumbaralarının çöp konteynırı olmadığını anımsatarak, geri dönüşebilecek atıkların ilgili bölümlere bırakılarak ekonomiye yeniden kazandırılabileceğini ifade etti.