Sigaraya o tarihte zam geliyor

Sigaraya geçtiğimiz ay gelen zamlardan sonra bir zam haberi daha geldi. Önümüzdeki ay 5 sigara grubuna zam geleceği öğrenildi. Peki hangi sigaralar zamlanacak, sigara fiyatları ne kadar artacak? İşte ayrıntılar…

2024 yılı zamlarla başladı. Birçok kalemde tüketim mallarına zam gelirken, bu zamlardan tekel ürünleri de nasibini aldı.

Son olarak haziran ayında birçok sigara grubuna zam gelirken, temmuz ayında ÖTV oranındaki artış ile birlikte 5 sigara grubuna daha zam gelmesi bekleniyor. Sigara fiyatlarının 3 ila 8 TL arasında artacağı belirtildi.

Kanun gereği sigaradan alınan ÖTV, ocak ve temmuz aylarında geçmiş 6 aylık üretici enflasyonu (ÜFE) kadar artırılıyor. Bu altı ayda ÜFE yüzde 20'nin altında olmayacak. Sigaranın perakende satışı ise 60 TL’nin altında kalamayacak.

TARİH NETLEŞTİ
Bu kapsamda, 5 gruptaki sigaralara 3 ila 8 TL arasında değişen fiyatlarda zam yapılacağı kaydedilirken söz konusu zam 4 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Winston marka sigaranın fiyatı 6 TL yükselerek 65 TL’den 71 TL’ye, Camel Yellow - Brown marka sigaranın 63 TL olan fiyatı da 6 TL zamlanarak 69 TL’ye yükselecek.

69 TL olan kısa Parliament 6 TL zamlanarak 75 TL, Marlbora Touch, 66 TL'den 8 TL zamlanarak 72'ye, 65 TL olan Muratti 6 TL yükselerek 71 TL olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri