Sınava girecek adaylara ‘bahar rehaveti’ uyarısı

Sınavlara hazırlanan öğrenciler baharın enerjisi ve coşkusuna yenilerek ders çalışmak yerine arkadaşlarıyla açık alanlarda vakit geçirmek istiyor. Velilerin bu şikayetine uzman isimden uyarı geldi. Peki öğrencilerin bahar rehavetine kapılmaması için ne yapmalı? İşte uzmanından öneriler…

Üniversite ve lise giriş sınavına girecek öğrenciler, hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, baharın gelişinin insanın enerjisine ve ruhuna olumlu yansımaları olduğunu, ancak bu enerjiyi doğru yere kanalize etmek gerektiğini söyledi.

Baharın gelişiyle güneş yüzünü göstermeye başladı ve havalar ısındı, çiçekler açtı, doğa uyandı. Bahar havasıyla birlikte sınava girecek adaylar da gençlik enerjileriyle açık havada daha fazla zaman geçirmek istiyor. Bahar mevsiminin, sınava girecek adayların dikkatini dağılabileceğini ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek isteyeceklerini belirten Balcı, sınav çalışma programının aksatılmaması uyarısında bulundu.

Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarının tarihi giderek yaklaşırken, sınav adayları ve ailelerine bahar rehaveti uyarısında bulundu. Balcı, baharda doğanın canlanması ile birlikte insanın da yenilendiğini ve pozitif enerjiyle dolduğunu belirterek, sınav öğrencilerinin bu enerjiyi doğru yere kanalize etmesi gerektiğini söyledi.

Bu aylarda havaların güzelleşmesiyle adayların dikkatinin dağılıp rehavete kapılabileceğini ifade eden Barış Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan adayların günlük çalışma programlarını aksatmamalarını istedi.

YORUCU AÇIK HAVA PROGRAMI YERİNE BALKAN ÇÖZÜMÜ
Açık havada uzun süre zaman geçirme ve yorucu aktivitelerin öğrenciyi çalışma programından uzaklaştırabileceğini, sınav programını aksatabileceğini kaydeden Balcı, bunun yerine adayların günlük okuma, deneme çözme gibi rutinlerinden bazılarını, eğer dikkatlerini dağıtacak etkenler yoksa; balkon, bahçe gibi yerlerde yapmalarını önerdi.

Balcı, ailelerin de, bu süreci sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri için çocuklarına destek olmalarını isteyen Barış Balcı, gerekirse sınav adayının model aldığı ve sözünü dinlediği dayı, amca, hala, teyze gibi akrabalardan da destek alınabileceğini dile getirdi.

HAYALLERİNİZLE HEDEFLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN
Sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerin bu dönemde konuları bitirip deneme sınavlarına yoğunlaştığını hatırlatan Balcı, sınav için çok önemli bir dönem olan bahar aylarını programını aksatmadan düzenli çalışarak geçiren öğrencilerin hedefine ulaşacağını, yoğun çalışma programının ardından rehavete kapılan veya yorulup özgüvenini kaybeden, umutsuzluğa düşen vazgeçen adayların ise hedefinden uzaklaşacağını söyledi.

Bu dönemde; Ders çalışmayı bırakmak, ‘seneye yeniden hazırlanırım’ gibi düşüncelere kapılmanın büyük hata olacağını kaydeden Balcı, “Hedeflerinizden vazgeçmeyin. Hedefe ulaştığınızda, sınavda istediğiniz sonucu aldığınızda neler yaşayacağınızı, neler hissedeceğinizi hayal ederek yol almalısınız” diye konuştu.

KAN DEĞERLERİNDE EKSİKLİK ODAKLANAMAMAYA NEDEN OLABİLİR
Sınav sürecinde sınav adayının bazı değerlerinin düşmesi; kansızlık, b12 eksikliği, vitaminsizlik gibi sorunların dikkat, odaklanma ve algılamayı doğrudan etkilediğini belirten Barış Balcı, aile hekimine giderek bu değerlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Balcı, alınacak bir vitamin veya takviyenin öğrencinin dikkat ve odaklanmasına, öğrenmeye doğrudan etki edeceğini dile getirdi.

SINAVDA AVANTAJ SAĞLAYACAK TEKNİKLER ÖĞRENMELİ
Balcı, sınav öğrencilerinin sınavda kendilerine avantaj sağlayacak hızlı okuma, mental aritmetik, hafıza teknikleri gibi eğitimleri alarak başarılarını daha üst noktaya taşıyabileceklerini de ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri