Sosyal medyayı kullanarak yardım dağıtıyorlar

Konya'da faaliyet gösteren Hayatı Paylaşanlar Derneği yardımları gerçekleştirirken farklı bir yol izliyor. Sosyal medyayı kullanan dernek üyeleri dağıttıkları her yardımı hesaplarından paylaşıyorlar. Böylece derneğe bağışta bulunarak yardım yapan kişi yaptığı yardımın yerine ulaştığını görebiliyor.

Hayatı Paylaşanlar Derneği yöneticilerinden Şahin Akkaş, ''Gördük ki işi ciddiye alır, samimi yapar ve şeffaf olursanız kısa zamanda çok yol kat ediyorsunuz. Baştan beri şeffaflığımızdan hiç ödün vermedik. Attığımız her adımı sizlerle paylaştık. Taa Tekirdağ'dan bebek kıyafetleri , Antalya'dan bebek ilaçları gönderdiniz. Bize olan güveniniz için teşekkürler'' dedi.

Kendilerini 'Biz her şeyi paylaşan bir grubuz' diye nitelendiren Akkaş, ''Ekmeğini, suyunu, halısını, ayakkabısını, sobasını, kömürünü ve sevgisini. Verdikçe azalmadığını aksine arttığını gördük. Şu an üye sayımız 4400 lerde. Bu iyilik hareketine her türlü destek sağlayabilir, yükü sizde omuzlayabilirsiniz. Evinizde kullanılmayan bir halıyı verebilir, çocuğunuzun eski oyuncaklarını, bebek arabasını, çoraplarını, ellerinizle kurduğunuz turşuyu, mutfağınızdaki fazla tabak çanağı, bir yer yatağını, minderi yani atıl vaziyetteki her şeyi paylaşabilirsiniz. Bu harekete arabanızla, kamyonetinizle, bisikletinizle, destek olabilirsiniz. Bize yeni aileler bularak veya emanetleri ailelere ulaştırarak da katılabilirsiniz.

Hayatı Paylaşmanın kuralları yoktur. Bir çocuğu severek de paylaşım yapabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Bu yük hepimizin. Ne kadar çok omuzlayan olursa o kadar ileriye götürebiliriz. Sadece Konya içine yardım yapmıyoruz. Siz de yaşadığınız yerde ki ihtiyaç sahiplerine ulaşın, ihtiyaçlarını belirleyin. Onlara da yardım edelim. Siz de bizim oradaki elimiz olun. İyiliğimizi tüm dünyaya yayalım'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri