Sürü yöneticileri mezun oldu

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde, İşkur destekli açılan sürü yönetimi kursu sona erdi.Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde gerçekleştirilen sürü yönetimi elemanı...

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde, İşkur destekli açılan sürü yönetimi kursu sona erdi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nde gerçekleştirilen sürü yönetimi elemanı kursunun sona ermesiyle sürü yöneticileri mezun oldu. 120 saatlik kursun öğreticiliğini yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Umut Balyan, Metin Ormankaya ve Nurullah Akdağ, kursiyerlere merada hayvan otlatılması, küçükbaş hayvanların bakımı, beslenmesi, hayvan hastalıkları ve mücadelesi gibi hayvan bakımı ve refahı konularında eğitim verdi. Bu şekilde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine bilgi ve beceri kazandırmak için çaba sarf edildi.

Kurs sonunda, kursu başarı ile bitirenlere  halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından hazırlanan 120 saatlik kurs diploması verildi. Belgeyi alan kursiyerlerin, gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının hayvancılık desteklemelerine başvuruda bulunması durumunda büyük avantaj sağlayacağı öğrenildi.

Büyük destek

Alınan bilgiye göre ayrıca, 15 aydan büyük, en az 300 küçükbaş hayvandan oluşan sürü ya da kasaplık güç oranı düşüldükten sonra kalan anaç koyun keçi varlığına sahip işletmelere destek verilecek. Destekten yararlanmak isteyenlerin, sürü yönetimi kurs sertifikasına sahip olması gerektiğini ya da sürü yöneticisi (halk dilinde Çoban) istihdam etmesi gerektiğini kaydeden eğitmenler şunları kaydetti:

“Belge alan kişiler çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olacak. Bakanlık hayvancılık desteklemelerinde bu eğitimi alan kişileri istihdam eden işletmelere, destekleme yapılmasını planlanmaktadır. Sürü yöneticisine ait SGK primlerinin yıl içerisinde kesintisiz olarak en az 5 ay yatırılmış olması ve Koyun Keçi kayıt sisteminde 300 baş küçükbaş kayıt altına alınmış hayvanı olması gerekiyor. İlçe Müdürlüğünce yapılan tespitte, küçükbaş hayvanlar kulakları küpeli olarak işletmede bulunacaktır. İşletme sahibi sürü yöneticisi ise, birinci derece akrabası dahil sürü yönetimi kurs katılım belgesi; sürü yöneticisi istihdam ediliyorsa, istihdam edilen kişiye ait sürü yönetimi kurs katılım belgesi ve iş sözleşmesini sunmaları gerekiyor.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri