Tarih belli oldu! Cep telefonu ile konuşmak artık daha pahalı olacak

Cep telefonu konuşma ücretine gelen fahiş zamlar vatandaşın canını sıkarken, operatörlere tavan ücret uygulaması getiren BTK, 1 Nisan’dan itibaren tavan ücreti artırmaya hazırlanıyor. Bu da artık cep telefonlarıyla daha pahalı konuşacağımız anlamına geliyor. İşte ayrıntılar…

Mobil operatörlerin faturalara 1 yılda yaptığı zamlarla konuşma ücretleri yüzde 150 arttı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 1 Nisan'da açıklayacağı ücret tarifesi ile operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Sabah gazetesinin haberine göre, vatandaşlar, cep telefonu paket ve tarife fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla yapılan artışlar konusunda yaşandığını ve bu durumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na şikayette bulunmaya devam ediyor. Ancak BTK'nın operatörlere getirdiği tavan fiyat uygulamasının sorunu çözmede yetersiz kaldığı görülüyor.

BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her yıl nisan ve ekim aylarında olmak üzere 6 ayda bir "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" yayınlıyor ve tavan sınırlaması getiriyor. Ancak internet ücretleri için serbest piyasa koşulları geçerli olduğundan, operatörler esas zamlı tarifeleri genellikle internet paketleri için uyguluyorlar.

Ekim 2023'te BTK, yurtiçi aramanın dakikasını 2.45 TL, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlamış ve yurtiçi SMS fiyatını 1.75 TL olarak belirlemişti.

"TAVAN FİYAT 1 NİSAN’DAN İTİBAREN ARTACAK"
1 Nisan'dan sonra konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarının artırılması beklenirken, taahhüdünü uzatmak isteyenler yeni zamlı paketlerle karşılaşabilirler.

Vatandaşların, zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paket taahhüdünü 1 Nisan'a kadar yapmaları gerekiyor. ALO 120'yi arayarak şikayet ve ihbarda bulunabilen vatandaşlar, aynı zamanda https://tuketici.btk.gov.tr/ adresindeki formu doldurarak şikayetlerini kuruma iletebilirler. BTK, şikayetleri ilgili operatöre yönlendiriyor ve sorunun çözülmesini talep ediyor.

Eğer sorun çözüme kavuşturulmazsa ve vatandaş aynı konuda ikinci şikayetini yaparsa, bu durum operatörlerin aleyhine işliyor. Her yıl vatandaş memnuniyeti ölçümleri yapan BTK, ilgili operatörlere memnuniyetsizlik oranına göre idari para cezası uygulayabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri