Konya’da akıl almaz hırsızlık! Tarladaki buğdayı çaldılar

Konya’da hırsızlar ‘bu da oldu’ dedirten bir hırsızlığa imza attı. Tarlasına giden çiftçi, bir yıllık emeği olan buğdayın gece yarısı tarlasından biçilip kaldırıldığını görünce şok oldu. Jandarma şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı

Konya’da akıl almaz bir hırsızlık olayı yaşandı. Beyşehir ilçesinde tarlada ekili olan ve piyasa değeri 30 bin lirayı bulan buğday çalındı.

Konya’nın Beyşehir ilçesi Sadıkhacı mahallesindeki tarlasına buğday eken ve mahsulünü hasat etmeye hazırlanan çiftçi, arazisine geldiğinde gördüğü manzara karşısında hayrete düştü. Kendisinden habersiz bir yıllık emeği olan buğdayın biçilip tarladan kaldırıldığını gören çiftçi, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığına giderek tarlasındaki ürününün çalındığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Tarlada incelemede bulunan ekipler, şüphelilerin tarlaya yürüyerek geldiğini ve ekinleri ezdiğini tespit etti.

Çiftçinin 6 bin metrekarelik tarladan çalınan buğdaylardan dolayı yaklaşık 25-30 bin lira zararının olduğu öğrenildi.

Öte yandan mahsulü çalınan çiftçi, bölgede ziraat odasına kayıtlı olmadan kaçak olarak çalışan biçerdöverlerin mevcut olduğunu, bunların tespit edilip işlem yapılması halinde bu tür olayların da önüne geçilebileceğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri