Tatil başladı, öğrencilere ‘Dijital Dünya' uyarısı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatili başlarken, uzmanlar özellikle günlük 8 saatini sosyal medyada geçiren öğrencilerin sınav başarısının düşük olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, öğrencilere tatil günlerini iyi değerlendirmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Milyonlarca öğrenci yarıyıl tatiline girerken, tatilin saatlerce bilgisayar başında oyun oynamak olmadığını vurgulayan uzmanlar, öğrencilerin sosyal medyaya sınırlı vakit ayırmalarının önemine dikkat çekti.

Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, tatili fırsata çevirmek için öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Aladağ, öğrencileri YKS ve LGS'ye hazırlananlar ile sınav telaşı olmayanlar olarak iki grupta değerlendirdi. "Yarıyıl tatili, sınavlara hazırlanan öğrenciler için eksiklerini tamamlamak adına büyük bir fırsattır. Öğrenciler bu dönemde birinci dönemin analizini yaparak eksik konulara odaklanmalı, tarama ve deneme sınavları ile çalışmalarını pekiştirmelidir," dedi. Ayrıca, dijital dünyadan uzak durmanın önemine vurgu yaptı.

"24 SAATİN 8 SAATİNİ SOSYAL MEDYADA GEÇİREN ÖĞRENCİLER BAŞARILI OLAMIYOR"

Aladağ, zamanı iyi değerlendiren öğrencilerin sınavlarda başarı elde ettiklerinin altını çizdi. "Bu dönemde yapılan çalışmalar, haziran ayında yapılacak sınavlarda büyük avantaj sağlayacaktır. Öğrenciler günün yarısında dersle meşgul olmalı ve dinlenmeye de zaman ayırmalıdır. Dijital dünya, öğrenciler için büyük bir tuzaktır. Sosyal medyada 7-8 saat geçiren öğrencilerin sınavlarda başarılı olamayacaklarını söyleyebiliriz," dedi. Ayrıca, açık hava yürüyüşleri, sosyal faaliyetler ve akraba ziyaretlerinin öğrencilerin motivasyonunu artıracağını belirtti. Ancak, bu süreçte sınav ve ders konuşmalarından kaçınılması gerektiğini de ekledi.

"ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARA ÖRNEK OLMALI"

Anne ve babalara da önemli görevler düştüğünü belirten Aladağ, "Anne ve babaların öğüt vermekten çok örnek olmaları gerekiyor. Sosyal medyada uzun süre kalan ebeveynler, çocuklarına kötü örnek olur. Bu dönemde kitap okumak, sportif faaliyetlerde bulunmak ve küçük ödevlerle çocukların gelişimini desteklemek önemlidir," diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri