Tayland'a ticari gezi düzenlenecek

Makine İhracatçıları Birliği organizatörlüğünde Tayland'ın başkenti Bangkok’a yönelik “Makine Sektörel Ticaret Heyeti” organize edilmesi planlandı. Heyet program içinde plastik üretim teknolojileri alanında düzenlenen “InterPlas Thailand 2025” fuar ziyareti de yapacak.

Konya Sanayi Odası da 17-21 Haziran 2025 tarihleri arasında Tayland’a yönelik “Makine Sektörel Ticaret Heyeti”ne ve fuara katılmak isteyen üyelerini duyuruda bulundu. InterPlas Thailand Fuarı’nın 170 binden fazla alıcıyı, 20’den fazla ülkeyi bir araya getirdiğini ve bir çok sanayi sektörüne hitap ettiğini bildirdi.

Öte yandan InterPlas Fuarı ile aynı alanda eş zamanlı düzenlenecek ve InterMold Thailand (Kalıp ve Kalıp Bileşenleri), Automotive Manufacturing (Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı). Surface & Coatings ( Yüzey Teknolojileri, Boyama ve Kaplama), NEPCON Thailand (Elektronik İmalatı için Montaj, Ölçüm ve Test Teknolojileri), Assembly & Automation ( Endüstriyel Otomasyon Sistemleri, Çözümleri ve Montaj Teknolojisi) ve FACTECH (Fabrika İnşaatı, Bakımı, Tesis Yönetimi ve Teknolojisi) fuarlarının da ziyaret edileceğini bildirdi.

Düzenlenen etkinlikte ayrıca Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında Türk ve yabancı iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri yapılacak, ilgili kurum ve kuruluşlar ziyaret edilecek. Bu çerçevede; 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkındaki Karar kapsamında hak edilecek olan teşviklerin düşülmesi neticesinde kişi başına düşen katılım payı 1.300.-USD (Ekonomi Sınıfı Uçak bedeli, program kapsamındaki transferler, B2B hizmetleri ve tek kişilik odada kişi başı konaklama dahil) olup, her firmadan iki kişinin katılımı destek kapsamında olacak.

Diğer taraftan heyete katılım sağlayacak firma temsilcilerinin firma çalışanı olması durumunda, ilgili temsilcinin 2025 Haziran ayı boyunca firmada SGK’lı olarak çalışması, firma sahibi ya da ortağı olması durumunda ilgili imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesinin sunulması gerekiyor. Heyete katılmak isteyen üyelerin Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine en geç 28 Şubat 2025, Cuma gününe kadar iletilmesi istendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri