Tekvandonun Konyalı efsanesi Kayhan Aytar vefat etti

Türk tekvandosunun efsane isimlerinden Kayhan Aytar hayatını kaybetti. 79 yaşında yaşama veda eden Konyalı Aytar’ın cenazesi bugün memleketinde toprağa verilecek

Türk sporu bir değerini daha kaybetti. Tekvandonun kurucu isimlerinden Konyalı Kayhan Aytar, 79 yaşında yaşama veda etti

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamada, “Türk tekvandosunun kurucularından ve duayen isimlerinden Kayhan Aytar hocamız 79 yaşında vefat etti. Sporculara, öğrencilere, hakemlere ve antrenörlere baba şefkatiyle yaklaşan, iyilik timsali Kayhan hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun” denildi.

TÜRKİYE’DE TEKVANDONUN KURULMASINDA ÖNCÜLÜK ETTİ
Türkiye'de tekvandonun kurulması ve yaygınlaştırılmasında önemli katkıları bulunan Kayhan Aytar, milli takım antrenörlüğü ile uluslararası hakemlik görevlerini yerine getirdi.

7. dan siyah kuşak sahibi Aytar, federasyonda yönetimin yanı sıra birçok kurulda görev yaptı.

KONYA’DA DEFNEDİLECEK
Kayhan Aytar'ın cenazesi, bugün Konya Hacı Veyiszade Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KONYA ASKF’DAN BAŞSAĞLI MESAJI
Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) da Aytar’ın ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

ASKF’nin mesajında şu ifadeler yer verildi:
“İlimizin yetiştirdiği duayen taekwondo antrenörlerinden, hakem, hocaların hocası Kayhan Aytar ağabeyimizin vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Hacıveyis Camii'nden Üçler Mezarlığı'na defnedilecek merhuma Allah'tan rahmet; kederli Aytar ailesi ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri