Ter kokusundan bu yağla kurtulun

Aromaterapi yağların faydaları saymakla bitmiyor. Bu yağlardan biri var ki, cilt hastalıklarından nörolojik rahatsızlıklara, stresten ter kokusuna kadar birçok soruna çözüm oluyor. Peki doğadan gelen o mucize yağ hangisi? Başka ne gibi faydaları var? Detaylar haberimizde…

Alternatif tıp ile tedavi yöntemleri son yıllarda giderek yaygınlaştı. Bitkilerle yapılan uygulamalar hastalıkların tedavisinde yardımcı olarak kullanılıyor. Bitkisel yağlar da bu tedavilerin olmazsa olmazı…

Bitkilerin çiçekleri, yaprakları, kökleri veya kabuklarından çıkarılan aromaterapi (esansiyel) yağlar, son yıllarda bazı hastalıklarda sıkça yardımcı tedavi olarak kullanılmaya başladı. Uygun şekillerde seyreltilmiş olan esansiyel yağlar, cilde masaj teknikleri yardımıyla ya da yüz buharı olarak kullanıldığında son derece etkili oluyor.

Cilt hastalıkları ve saç bakımı başta olmak üzere stresi azaltma, uyku bozuklukları, adet krampları, anksiyete, iştahsızlık, hatta demans gibi birçok hastalıkta kullanılan bu yağlardan biri var ki bir damlası bile her derde deva…

Yasemin yağı, sağlık açısından birçok faydayı aynı anda sağlıyor. Genel sağlığı desteklediği gibi vücudun birçok sistemine farklı farklı faydalar sunan yasemin yağına ilişkin yapılan araştırmalar da faydalarını doğrulamış durumda.

CİLDE İYİ GELİYOR
Antiseptik ve antibakteriyel özellikler gösterdiği araştırmalarca kanıtlanmış olan yasemin yağının cilde iyi geldiği bilinen araştırma sonuçları arasında yer alıyor. Özellikle de ciltte oluşan enfeksiyonlar ile güçlü bir şekilde mücadele edebilen yasemin yağı, bu enfeksiyonların daha hızlı bir şekilde iyileşmesini ve cildin eski haline dönmesini kolaylaştırıyor. Aynı zamanda cilt üzerindeki yaraların da daha hızlı geçmesine yardımcı olduğu bilinen yasemin yağı, birçok uzman tarafından ciltteki lekeleri gidermek için de öneriliyor.

AĞRILARA BİREBİR
Araştırmaların yasemin yağı ile ilgili bir başka söylediği ise, bu yağın doğal bir ağrı kesici olduğu bilgisi oluyor. Özellikle kas ağrılarına çok iyi geldiği kanıtlanmış olan yasemin yağı, aynı zamanda kramp ve spazm gibi sorunların da daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca yeri gelmişken hemen söyleyelim; masaj yaparken sıklıkla kullanılan yağlardan biri olan yasemin yağı, romatizma ağrılarına da iyi gelen şifalı yağlar arasında bulunuyor.

TER KOKUSUNDAN YASEMİN YAĞI İLE KURTULUN
Araştırmalara göre yasemin yağı, ter kokusu sorununa çözüm sunarak, ter kokusunu geçiriyor. Bu sayede her an mis gibi kokmanızı sağlayan yasemin yağı, birçok kişi tarafından parfüm niyetine de kullanılıyor. Kaldı ki, yasemin yağının parfüm özü olarak kullanımına devam edilmesi de bu durumdan kaynaklanıyor. Ayrıca sakinleştirici bir etkiye sahip olan yasemin yağı depresif ruh halini geçirerek; sinir, stres gibi istenmeyen durumları da alıp götürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri