Tersine göçün sembolü olan çiftin başarı hikayeleri Orman Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarına yansıdı. Tüfekçi çiftinin çocukları ve besleyip büyüttükleri hayvanlarını fotoğrafları Orman Genel Müdürlüğü’nün sayfalarını süsledi.
Tüfekçi çifti aynı zamanda yem üretimi yaparak bölge çiftçilerine destek oluyorlar ve süt, peynir ve tereyağı üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bursa’dan, Gümüşhane’nin Akçal Köyü’ne yerleşen Sait Tüfekçi ve eşi Orköy desteğiyle başladıkları yeni işlerine dört elle sarılıyorlar. Veteriner Teknikeri Said Tüfekçi’nin Bursa gibi 3 milyon 200 bin nüfusa sahip büyük bir şehirden, sadece 58 kişinin yaşadığı Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Akçal Köyü'ne olan ilginç göç hikayesiyle dikkat çekiyor.
2 büyükbaş hayvanla başladıkları ve 36 büyükbaşa ulaştıkları serüveni ise örnek oluyor. Tüfekçi, tarım ve hayvancılığın tek başına yapılamayacağını ve ailesinin desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Eşi, inekleri sağarak süt, peynir ve tereyağı üreterek aile ekonomisine katkı sağlıyor. Tüfekçi, gençlere tarım ve hayvancılığa teşvikte bulunarak sektörün geleceğine inanıyor. Bursa'dan köye göçünün zorluklarına rağmen Tüfekçi, ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam sürdürmekten memnuniyet duyuyor. Eşinin hayallerini paylaşmaktan ve doğada büyüyen çocuklarına sağlıklı bir yaşam sunmaktan mutluluk duyuyor.
Orman Genel Müdürlüğü kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmak ve ekonomilerine destek olmak ve yeni iş imkânı sağlamak için her yıl Bölge Müdürlükleri tarafından vatandaşlarımıza ORKÖY Kredisi veriliyor. Orköy Kredisinden faydalanmak isteyen vatandaşlar muhtarlık vasıtasıyla köy adına veya şahıs olarak, ilgili köyün bağlı olduğu Orman İşletme Şefliğine veya Müdürlüğüne bir sonraki yıl kredi almak için yılın son aylarında dilekçe ile başvuruda bulunuyor.