Toksin zehir demektir. Toksin vücudunuzu aşırı duyarlı kılan, zararlı etkileri olan, sağlığınızı bozan, maddelerdir.
Toksinler, hem vücudumuzca üretilir, hem de dışarıdan alınır.
Toksin, dışarıdan, nefes alıp vermekle, yemek içmekle ve fiziksel temasla alınır.
Hayatta kalabilmek için, metabolizmanın çalışması gerekir. Metabolizma çalıştığı sürece vücut toksin üretir. Yani; her soluduğumuzda, oksijeni içimize çektiğimizde hücrelerimiz bu oksijeni kullanıp, glikozu yakarak enerjiye çeviriyor. Ancak, bu sırada serbest radikaller oluşuyor. Bunlar sağlıklı hücrelere saldırıp onların yapısını bozuyorlar. Erken yaşlanma, kanser, kalp hastalıkları ve artrite yol açabiliyorlar.
Â
Toksin Dışardan Nasıl Alınır:
Solunum ile :Â Egzos gazları, sigara dumanı, fabrikalardan salınan gazlar, havalandırma sistemleri, evlerde, endüstride ve tarımda kullanılan kimyasal maddeler.
Bunların düşük dozları göz ve solunum yollarını tahrip eder. Çok kirli alanlarda yaşayanlarda astım gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Havadaki zehirli maddeler bağışıklık sistemini zayıflatır, kanser riskini artırır ve ani ölümlere yol açabilir.
Yiyecekler ile :Â Tarımda, toprak ve tohumlar için, verim açısından ilaç ve sprey kullanılıyor. Bunlar çoğu, bir dereceye kadar toksit. Bu toksit madde, meyve ve sebzelerin özünde kalıyor. Dolayısı ile yediğimizde de, toksin almış oluyoruz.
Ayrıca, sebze ve meyvelerin raf ömrünü uzatmak için koruyucu madde, sprey kullanılıyor. Ne kadar yıkarsak, yıkayalım yine de, toksit maddeyi alıyoruz.
Hayvanlara antibiyotikler ve büyüme hormonları veriliyor. Yediğimiz hayvansal gıdalar ile yine toksit maddeyi alıyoruz.
Su ile :Â İçtiğimiz su da, toksin içeriyor.
Evin içi :Â Evinizin temiz olması toksinlerden arındırılmış olduğu anlamına gelmiyor. Toz, duman, ev temizlik maddeleri, boyalar hep toksin içeriyorlar.
Perdeler, halılar toksik gazları emiyor, bizler de sürekli ya fiiziksel temas, ya da solunum yoluyla bunları alıyoruz.
Toksin Vücuttan Nasıl Atılır:
Toksinleri elimine etmek, karaciğerin görevi. Yani toksinlerin ilk durağı karaciğer, burada çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçerek, vücuttan atılmaya hazır hale geliyorlar. Ardından böbreklerden idrar, deriden ter, bağırsaklardan da, dışkı yoluyla dışarıya atılıyorlar. Eğer karaciğer, böbrekler veya bağırsaklar görevlerini tam yerine getiremiyorsa, toksinler vücuttan tam olarak atılamıyor demektir. Bu durum, sağlığımızı olumsuz yönde etkiler.