Türkiye bu haberi konuşuyor! 'Yenidoğan çetesi'nin üyeleri ifşa oldu

SGK’dan fazla para almak için bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk eden ve ihmaller nedeniyle bebeklerin ölümüne neden olan 'Yenidoğan çetesi'ndeki doktor ve hemşirelerin isimleri açıklandı. Çete lideri doktorun daha önce PKK üyesi olmaktan cezaevinde yattığı ortaya çıktı

İstanbul ve Tekirdağ'da SGK’dan daha fazla para almak için bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak bebeklerin ölümüne neden olan çete çökertildi. Türkiye’nin konuştuğu olayda bebek katillerinin isimleri belli oldu.

İstanbul'da, 'Yenidoğan çetesi' adıyla bilinen suç örgütünün, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bebek ölümlerine neden olduğu iddiaları Türkiye gündemine oturdu. ‘Yenidoğan Çetesi”nin çökertilmesine neden olan ilk ihbar 27 Mart 2023 günü CİMER’e yapılan bir ihbarla başladı. İsimsiz gönderilen ihbarda "Eski PKK hükümlüsü ve şu anki İYİ parti üyesi Reyap Hastanesi yeni doğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı ve İlker Gönen SSK’yı dolandırmaktadır. Reyap Hastanesi, Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Bağcılar Şafak Hastanesi, Doğa Hastanesi, Medicine Bağcılar Hastanesi eski olarak Ethica Hastanesi, Duygu Hastanesi ve birçok hastanenin yenidoğan yoğun bakımlarını kiralayarak gece nöbetçi doktor bulundurmadılar" denildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma, "Yenidoğan Çetesi" olarak adlandırılan skandalı ortaya çıkardı. 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede yer alan suçlamalar, sağlık sektörüne olan güveni sarsacak nitelikte. İki özel hastanenin faaliyetlerinin askıya alındığı bu soruşturmada, 19 hastane ve sağlık şirketi "malen sorumlu" sıfatıyla inceleme altına alındı. Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapsi cezası isteniyor.

Soruşturma kapsamında gözler, örgüt lideri olan Dr. Fırat Sarı ve onunla birlikte hareket ettiği belirtilen diğer sağlık çalışanlarına çevrildi. Dr. Fırat Sarı'nın ifadesinde, "Her şey prosedüre uygundur. Gönderilen paralar motivasyon amaçlı paralardır" dediği belirtilirken, soruşturmada ortaya çıkan detaylar, bu açıklamaların ötesine geçti.

ÇETE ÜYELERİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Soruşturma dosyasında isimleri geçen sağlık çalışanları arasında doktor ve hemşirelerin de olduğu ortaya çıktı.

İşte iddialara göre Yenidoğan Çetesi'nde yer alan bazı isimler:

Dr. Fırat Sarı - Reyap Hastanesi ve Medisense Sağlık Hizmetleri Şirketi sahibi

Dr. İlker Gönen

Dr. Ahmet Atilla Yılmaz

Çağla Durmuş - Bağcılar Medilife Hastanesi hemşiresi

Ceren Hatice Kırım - Beylikdüzü Medilife Hastanesi hemşiresi

Cansu Akyıldırım - TRG Hopitalist Hastanesi hemşiresi

Mehtap Sayar - Reyap Hastanesi hemşiresi

Sümeyye Nur Arslan - Reyap Hastanesi hemşiresi

Hüseyin Günerhan - Esenler Güney Hastanesi hemşiresi

Enes Kaan Bölükbaşı - Birinci Hastanesi hemşiresi

Mehmet Halis Başli - Bağcılar Şafak Hastanesi hemşiresi

Deniz Korkmaz - Duygu Hastanesi hemşiresi

Hakan Doğukan Taşçı - Hemşire

Hasan Basri Gök – Hemşire

YENİDOĞAN ÇETESİ LİDERİ DOKTOR PKK ÜYELİĞİNDEN CEZAEVİNDE YATMIŞ

Türkiye’yi sarsan 'Yenidoğan çetesi' olayında bebeklerin ölümüne neden olan örgütün liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Sarı, PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattığını söyledi.

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlanmıştı.

Fezleke değerlendirme yapılması için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. İddianame Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkemenin iddianameyi inceleme süreci devam ederken örgüt liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı.

Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi örgüt lideri Doktor Fırat Sarı ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyleyerek, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisse sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum" dedi.

‘HERŞEY PROSEDÜRE UYGUN’

Fırat Sarı kendisi hakkında suçlamalara ilişkin ise, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir. İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'eks olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandı.

Fırat Sarı hesap hareketleri incelendiğinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.

Sarı ifadesinde, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Ben hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterilmesini, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesini, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiğini, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemedim. Yine konuşma içeriklerinde çok sık geçen curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat vermedim" şeklinde konuştu.

BEBEKLERİN KATLEDİLDİĞİ HASTANEYE MÜHÜR VURULDU

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladığı ve ihmali davranışlarla ölümlerine neden olduğu iddia edilen 'Yenidoğan Çetesi' soruşturmasında adı geçtiği iddia edilen hastanelerden Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi. Hastanenin ruhsatının iptal edilmesiyle birlikte hastalar taburcu edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri