Türkiye yanıyor! Son durumu bakan açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de çıkan orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıkladı. Bakan Yumaklı, 15 Eylül’e kadar alarm durumunda olduklarını ifade etti

Türkiye’nin 5 kentinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Yumaklı, aktif olarak 6 yerde yangın olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir, Aydın, Bolu ve Muğla'daki orman yangınlarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye genelinde çıkan 72 orman yangınının 69'unun kontrol altına alındığını dile getiren Bakan Yumaklı, 6 yerde ise yangınların hala devam ettiğini kaydetti.

Bakan Yumaklı gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"72 yangın vardı şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. 6 aktif yangın var. Dünden gelen Aydın Didim ve İzmir Ödemiş kontrol altında. Bolu Göynük yangınının enerjisi düşürüldü. İzmir Yamanlar'daki yangının da enerjisi düştü.

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok. Önümüzdeki pazar gününe kadar hepimizin dikkatli olması gereken bir periyottayız. Nem yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgar adeta yanmak için sebep arayan ortamlar oluşturuyor. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor."

AFAD: ÇALIŞMALAR HAVADAN DEVAM EDİYOR
İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’daki yangınlara müdahale devam ediyor. AFAD yaptığı son açıklamada yangınları söndürme çalışmalarında 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve 1218 aracın görev yaptığı bildirildi. Öte yandan AFAD tedbir amacıyla 3 bin 583 vatandaşın tahliye edildiğini açıkladı. Öte yandan yangınlara havadan müdahale sabah erken saatlerde yeniden başladı.

Aydın’ın Didim ilçesinde dün saat 13.00 sıralarında çıkan makilik yangını, ekiplerin çalışmasıyla 12 saatte kontrol altına alındı.

Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yakup Canbolat, 20 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Yangına 4 helikopter, 3 uçak, 9 arazöz ve 3 dozer ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 7 itfaiye aracı ve 7 su tankeriyle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri