İlk sayısında İsrail istihbaratının Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonunda neden başarısız olduğuna odaklanan İstihbarat Raporu aynı zamanda terör örgütü DAEŞ’in şimdiye kadar karanlıkta kalmış istihbarat örgütü “Emni”nin nasıl bir yapılanma olduğunu ilk kez yayınlanan belgelerle aktardı.
13 yıl boyunca Milli İstihbarat Teşkilatı’nı yöneten Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İngilizce yazdığı yüksek lisans tezini akademik bir gözle inceleyen dergi, İHA ve SİHA’ların istihbarat açısından öneminden NATO’nun nasıl bir istihbarat yapılanması olduğuna, Ukrayna’daki savaşın siber dünyaya yansımasından hibrit savaşlar ile istihbarat ilişkisine kadar geniş bir yelpazede uzman kalemlerden faydalandı.
RST Grup tarafından hazırlanan derginin Genel Yayın Yönetmenliğini gazeteci Cihat Arpacık üstlendi. Arpacık, derginin ilk sayısındaki yazısında, son yıllarda istihbaratın akademik yönünün Türkiye’de daha çok konuşulur hale geldiğine işaret ederek, akademik istihbarat eğitiminin öncülerinden Milli Savunma Üniversitesi’nin ardından Milli İstihbaratBaşkanlığı da yüksek lisans ve doktora düzeyinde bu eğitimlerebaşlamaya hazırlandığını hatırlattı.
“Güvenlik ile istihbaratın kesişim kümesiyle ilgili eğitimlerin de son dönemde artmakta olduğunu görüyoruz. Şimdiye kadar yurtdışında yazılan kitaplardan ve yabancı istihbaratçıların hatıratından yararlanıyorduk” diyen Arpacık şunları yazdı:“Artık Türk istihbaratını anlamak için dışarıdan gözlere ihtiyacımız olmayacak. Bu iyiye işaret. İstihbarat Raporu dergisi de bu tarihi çabaya bir katkı sağlamak amacıyla yola çıkıyor.”