Türkiye'nin tohumunun yüzde 25'i Konya'dan

Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği tarafından Konya'da faaliyet gösteren Tohum Bayilerine yönelik "İstişare ve Eğitim" toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Konya'nın tohum üretimi noktasındaki önemine dikkat çekildi. Türkiye tohum üretiminin %25,74'nün gerçekleştiği Konya'nın tohum dağıtıcısı bakımından da ilk sırada yer aldığı vurgulandı.

Toplantıya Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. İsmail Çiftçi ve şubede görevli kontrolörler de katıldı. Yapılan çalışmalar ile Türkiye'nin tohum ithalatı yapan bir ülkeyken, artık tohum İhracatı yapan bir ülke konumuna yükseldiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'de üretilen yaklaşık 1 milyon 500 bin ton sertifikalı tohumun yaklaşık 380 bin tonunun Konya Ovası'nda üretildiği belirtildi. Başta Buğday, Arpa olmak üzere Mısır, Ayçiçeği, Patates, Yonca, Yulaf, Çavdar, Tiritikale, Nohut, Fasulye, Mercimek, Soğan, Aspir gibi birçok ürünün sertifikalı tohumu Konya ve yakın illerde üretimi yapıldığı kaydedildi. Konya bölgesinde üretilen Sertifikalı tohumlar ülkemizde üretilen tohumların %25 ini karşıladığı ve yine Konya İlinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren 200'e yakın tohum üretim firması bulunduğu belirtildi.

Toplantı İl Müdürü Seçen'ın Konya Tarımı, Tohumculuğu ve Üretim Planlaması sunumundan sonra soru cevap kısmıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri