Uluslararası İmam Hatip Öğrencileri, Sarayönü'nde buluştu

Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Öğrencileri, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin davetlisi olarak Cuma günü Sarayönü'ne konuk oldu. Ziyaret kapsamında, 12 yabancı uyruklu öğrenci, farklı kültürlerin buluşma noktası olan Sarayönü'nde çeşitli etkinliklere katıldı.

Öğrencilerin programı, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda devam etti. Burada, Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen "International English Day (Uluslararası İngilizce Günü)" etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrenciler, okulun ortaokul öğrencileriyle bir araya gelerek İngilizce konuşma pratiği yapma fırsatı buldu. Ayrıca, okul tarafından düzenlenen sergiyi de gezme şansını elde ettiler.

Misafir öğrencileri, Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç da ziyaret ederek onlarla bir araya geldi. Başkan Koç, öğrencilerle keyifli bir sohbet gerçekleştirirken, başarılarının devamını dileyerek tanışmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Fatih Koyuncu, öğrencilerin ziyaretlerinin kültürler arası iletişimi ve dostluğu pekiştirmek adına önemli bir adım olduğunu dile getirerek, ”Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Sarayönü'nde ağırladığımız uluslararası öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz etkinlik, kültürler arası iletişimi ve dostluk bağlarını güçlendirmeye yönelik önemli bir adımdı.

Bu ziyaret kapsamında, öğrencilerimizle bir araya gelerek farklı kültürleri tanıma ve paylaşma fırsatı bulduk. Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen "International English Day (Uluslararası İngilizce Günü)" etkinliğinde, öğrencilerimizle İngilizce konuşma pratiği yapma imkanı bulduk ve kültürel etkileşimi artırmak adına değerli bir deneyim yaşadık.

Ayrıca, Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç'un da misafir öğrencilerimizi ziyaret ederek onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirmesi, etkinliğimizi daha da anlamlı kıldı. Başkan Koç'un dostane yaklaşımı ve başarılarımıza yönelik dilekleri, bizleri memnuniyetle doldurdu.

Bu vesileyle, ziyaretimize katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, kültürler arası anlayışın ve dostluğun güçlenerek devam etmesini diliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri