Verimli su kullanımını anlattılar

Konya Ovasında suyun bilinçsiz bir şekilde kullanılması su kaynaklarının kurumasına neden olurken önümüzdeki yıllarda bu kaynakların yok olma tehlikesini ortaya çıkarıyor. Bazı üreticilerin vahşi sulaması ve açılan kaçak su kuyuları su kaynaklarımızın yok olmasında büyük etken oluyor. Bu noktadan hareket eden Tarım İl müdürlüğü yetkilileri de suyun verimli kullanılması için sürekli çalışma yapıyor.

Tarım İl Müdürü Duran Seçen de, Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı kapsamında Karatay ilçesi Ovakavağı Mahallesinde verilen eğitim çalışmasına katılarak üreticilerimizle bir araya geldi. İl Müdürlüğü, Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri konu uzmanlarının anlatımları ile su verimliliğinin önemine dikkat çekildi.

Su kaynaklarının verimli kullanılması için çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Tarım İl Müdürü Seçen, ''Konyamızın tüm ilçelerinde ekiplerimiz üreticilerimizle bir araya gelerek verimli su kullanımını anlatıyor. Amacımız su kaynaklarımızın heba edilmemesi ve verimli kullanımı ile çiftçilerimizin en kaliteli üretimi gerçekleştirmesi. Tüm üreticilerimize verimli su kullanımını duyurmaya devam edeceğiz'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri