Viyana’da Araplar ve PKK'lılardan Türk bayrağına çirkin saldırı

Türkiye’nin EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenmesinin ardından Araplar ile PKK'lıların kaldırım taşlarıyla Türklere saldırıp bayrağımızı yaktığı görüntülere sosyal medyada tepki yağdı

Türkiye - Avusturya maçından sonra Viyana’da PKK ile Arapların hem Türklere saldırdığı hem de Türk bayraklarını yaktıkları ortaya çıktı.

A Milli Takımımızın EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta her iki 2 gole de imza atan Merih Demiral gol sevincini Bozkurt işareti yaparak kutlamış, UEFA Demiral hakkında açtığı soruşturma sonrasında genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması" gerekçesiyle 2 maçtan men cezası vermişti.

Maç sonrası Viyana’da Araplar ile PKK’lıların Türklere saldırdığı ve Türk bayrağını ezdiği görüntüler ortaya çıktı. PKK sempatizanları ile Fas, Suriye, Afganistan uyruklu sığınmacılar Türklere kaldırım taşlarıyla saldırdı. Viyana’da sokakta kurulan dev ekrandan maç izlendiği sıra Türklere saldırı yapıldı. Maç bitiminde PKK’lılar ve Suriyeliler Viyana'daki Türk taraftarlara saldırdı. Videoda sözde Kürdistan bayrakları ve Suriye diye bağıranlar dikkat çekti.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Viyana'da Türklere kaldırım taşlarıyla saldıran Suriyeli Araplar ve Kürtlere ilişkin yeni görüntüler. Ekmeğimizi paylaştıklarımızın, hayatlarını kurtardıklarımızın dölleri bir olup Türk vatandaşlarına saldırmaları yetmiyor yine Türk bayrağını ayaklarıyla eziyorlar" yorumunu yaptı.

Öte yandan Almanya’da dün oynan Portekiz ve Fransa karşılaşmasında sözde Kürdistan bayrağı açıldı.

NE OLDU?
Bir Suriyeli şahıs Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 6 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar etti. Haberin yayılması üzerine mahalle sakinleri sokaklara dökülüp araçları devirdi ve bazı iş yerlerini ateşe verdi. Olaylar büyüyerek başka illere hatta Suriye'ye kadar uzadı.

Suriye'de Türkler, Türklerin araçları, tırları ve işyerleri taşladı, saldırdılar. Bunun üzerine Milli Futbolcumuz Merih Demiral de maçta Bozkurt işareti yapınca olaylar daha da büyüdü. UEFA, maçta ‘Siyasi işaret’ yaptığı gerekçesi ile soruşturma başlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri