Vücut direncini artırmak istiyorsanız kış çayı için

Soğuyan hava sıcaklıklarıyla birlikte artan soğuk algınlığı vakalarına karşı uzmanlar, bitki çayları ile vücut direncini artırmayı öneriyor.

Bitki çaylarının doğru hazırlanması ve tüketilmesi ise büyük önem taşıyor. Kış aylarında soğukların artmasıyla gribal enfeksiyonlarda da bir artış gözlemleniyor. Bu duruma karşı bitkisel yöntemlerle çözüm arayan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, "Kış çayı içerisinde kök zencefil, zerdeçal, tarçın, havlıcan, narçiçeği ve kuşburnu bulunmaktadır. Özellikle zencefil, boğaz ağrısını hafifletmede ve metabolizmayı güçlendirmede çok etkili. Antibiyotik tedavisinden önce kış çayını kesinlikle öneriyorum. Boğaz ağrısını gidermede, bademcik enfeksiyonunda büyük öneme sahip," dedi.

"KIŞ ÇAYINI ŞEKER DEĞİL, BAL İLE TATLANDIRIN"

Meyve kabuklarının çöpe atılmaktansa bitki çaylarında karışım olarak kullanılabileceğini vurgulayan Çebiç, "Meyvelerin kabuklarını atmak yerine zencefil, zerdeçal ve tarçınla karıştırarak bitki çayı yapabilirsiniz. Kış çayını 7 yaş ve üzeri herkes içebilir. Şeker hastaları tarçın ve kuşburnundan faydalanabilir. Kış çayını şekerle değil, balla tatlandırmayı öneriyoruz," şeklinde konuştu.

Çebiç, bitki çaylarının kaynatılmaması, demleme usulüyle hazırlanması gerektiğini vurguladı: "Kaynatılan kış çayı fayda sağlamaz. Kaynamış suya kış çayı ekleyip 10 dakika demlemek yeterlidir. Bu şekilde hastalıklara karşı savunmayı güçlendirir."

KALİTELİ MALZEMELER KULLANIN

Çebiç, kış çayı yaparken birinci kalite malzemelerin kullanılmasına özen gösterdiklerini belirtti: "Yazın kuruttuğumuz meyve kurularını kış çayımıza ekliyoruz. Tarçın, zencefil, zerdeçal, meyve kurusu ve hibiskus benim kış çayımın vazgeçilmezleri."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri