“Yaz saati uygulamasına bir an önce son verin”

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, yaz saati uygulamasının halkın sağlığı ve sosyal hayatını olumsuz etkilerken söylendiği gibi enerji tasarrufu da sağlamadığını dile getirerek Meclis’i uygulamadan vazgeçilmesi için göreve çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Bektaş, Bakanlar Kurulu kararı ile 2018 yılında son verilen yaz saati uygulamasına hem enerji tasarrufu sağlamadığı hem de çocuklar başta olmak üzere birçok çalışanı zor durumda bıraktığı için son verilmesi gerektiğini söyledi.

Halka zorla dayatılan yaz saati uygulamasının insan sağlığını ve hayatı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Milletvekili Bektaş, yaz saati uygulamasının getirdiği olumsuzlukları TBMM’de yaptığı konuşmada gündeme getirdi.

Yaz saati uygulamasının söylendiği gibi enerji tasarrufuna hiçbir katkısının olmadığını vurgulayan Bektaş, “Kalıcı yaz saati uygulamasının yurttaşlarımızın üzerinde yarattığı olumsuz etkileri hep birlikte görüyoruz” dedi.

Yaz saati uygulamasından dönülmesi için Meclis’i göreve çağıran Bektaş, şöyle devam etti:

“Özellikle kış aylarında gün doğmadan okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız, işlerine yorgun başlayan emekçilerimiz ve verimliliği düşen kamu çalışanlarımız var.

Enerji tasarrufu bahanesiyle dayatılan bu uygulamanın halk sağlığına, sosyal hayata ve iş gücüne olumsuz etkileri olduğu gibi iddia edildiği şekilde enerji tasarruf konusunda da kayda değer bir faydası olmamıştır.

İktidarın güvenliğini sağlayamadığı çocukları, kadınları, gençleri ve çalışanları karanlıkta uyanarak sokaklara çıkmaya zorlayan bu garabet uygulamaya son verilmesi ve kış saati uygulamasına geçilmesi gerekmektedir. Meclisimizi bu konuda ivedilikle göreve davet ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri