"Yeni dönemde her isteyen istediği yere istediğini ekemeyecek"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yeni dönemde her isteyen istediği yere istediğini ekemeyecek dikemeyecek. Bizim bu üretim planlanmasının gereği olarak böyle bir adımı da atacağız. Üretim yapmadan önce üretici gelip bize...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yeni dönemde her isteyen istediği yere istediğini ekemeyecek dikemeyecek. Bizim bu üretim planlanmasının gereği olarak böyle bir adımı da atacağız. Üretim yapmadan önce üretici gelip bize bunu elektronik ortamda soracak” dedi.

Yeni dönem ekim sezonunda üreticilerin her istediği ürünü istedikleri araziye ekemeyeceklerini belirten Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Biz üretimin planlanmasını arzu ediyoruz. Yeni dönemde her isteyen, istediği yere istediğini ekemeyecek dikemeyecek.

Üretim planlanmasının gereği olarak böyle bir adımı da atacağız. Şeker pancarında ki sözleşmeli üretim uygulamasını bütün ürünlere yayacağız.

Üretim yapmadan önce üretici gelip bize bunu elektronik ortamda soracak. Biz bir ‘Tarım Cebimde’ uygulamasıyla, orada kendi bilgilerimizi girdiğimizde ekeceğimiz alanda ne üretebileceğimize tek bir seçenekte olabilir birden fazla seçenekte olabilir.

Bunların dışına çıktığınızda elbette hakkınızdır, çıkabilirsiniz. Ama 5 yıl süreyle her türlü tarımsal ve kredi desteklerinden, kamu olarak yararlandırmayacağız. Amacımız başıboşluğu tarımın lügatinden çıkarmak olacak. Dolayısıyla bizde üreticimizi bu planlı üretime zorlamak durumundayız ve Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünleri üretmek durumundayız.” dedi.

Tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Bakan Kirişçi, “Tarım diğer sektörlerle kendine yer bulamamış insanların ya ben en azından tarımsal faaliyetlerde bulunayım diyeceği bir sektör hiç değildir. Tarım sektörü stratejik bir sektördür. Vazgeçilmez bir sektördür ve hayati öneme sahiptir.

Şu anda 6.2 milyon ton arpa ve buğday bizim TMO’nun stoklarında. Bunları aldık üreticilerimize parasını ödedik.

Dolayısıyla mazot ve gübre şu kadar arttı diyoruz doğru ama bunların karşılığı olan paraları da biz bu ürünlerinin müdahale fiyatlarında da birebir yansıtmış olduk.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri