Yeni telefonlar o kadar benzer ki satıcılar bile zorlanıyor!

Eskişehir'de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, yeni modellerin görünüş bakımından birbirine çok benzediğini belirterek, bu durumun tartışma yarattığını; ancak donanımsal özelliklerin her cihazda farklılıklar gösterdiğini ifade etti.

Son yıllarda piyasaya çıkan telefon modellerinin birbirine benzerliği dikkat çekiyor. Bu durum, sosyal medya ve esnaf arasında tartışma konusu haline gelirken, bazı modelleri telefoncular bile dışarıdan bakarak ayırt etmekte zorlanıyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan telefoncu Yiğit Aytekin, bu benzerliğin özellikle büyük markalarda yaygın olduğunu belirtti.

Bazen model kodlarına bakmadan cihazları ayırt edemediklerini ifade eden Aytekin, bazı renklerin bile aynı olduğunu vurguladı. Ancak tüm bu benzerliklere rağmen, her yeni telefonun donanımsal açıdan farklılıklar taşıdığını da sözlerine ekledi.

"Bazen telefonu arkasından veya önden bakarak bile anlayamıyoruz"
Esnaf Yiğit Aytekin, konuyla ilgili olarak, "Telefonların dış görünüşleri birbirlerine benziyor. Özellikle büyük markaların büyük modellerinde durum böyle ama özellik olarak farklılıklar tabii ki oluyor. Kamerasına ayrı bir dokunuş oluyor, işlemcisine ve ekrana ayrı bir dokunuş oluyor. Yani ürünleri biraz daha geliştirip piyasaya tekrardan farklı model olarak sunuyorlar.

Yeri geliyor, ürünlerin renkleri de aynı oluyor. Bazen telefonu arkasından veya önden bakarak bile anlayamıyoruz. Çünkü görünüşünü aynı yapmışlar. Bu yüzden ürünün model kodlarına bakarak anlamaya çalıştığımız oluyor. Müşterilerle de aramızda bunun sohbeti oluyor. Bir markanın yeni modeli çıkınca, 'Bu diğerinin aynısı' diyebiliyorlar" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri