Yürüyerek Beyşehir'i tanıtıyorlar

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği'nin ilçenin farklı bölgelerinde guruplar halinde gerçekleştirdiği trekking yürüyüşleri aralıksız sürüyor.

Hem bölgenin tanıtımı hem de insanların farklı bir gün geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşler bu kez Çamlık gölgesinde yapıldı. Beyşehir Trekking Doğa Yürüyüşleri Grubu Çamlık Bölgesinde mağaralar, süt yolu ve çoban yollarından yürüyerek Balatini Mağarasına ulaşıp içinde geçti.

Trekking etkinliğine katılanlar köyün içinden başlayan yürüyüşte ilk olarak Körükini Mağarasını yukardan gördü. Biraz kayalık olan süt yolundan Medi yaylasına çıktı. Medi yaylasında Devret Mağarası ve Döllükönü Mağarasını görüp Maslatı alanında önce Roma kesik kayaları görüp bu bölgede bolca dinlendi. Çoban yolundan inişe geçerek Sulu İn Mağarasına ulaştı. Burada öğlen yemeğinde köylü kadınların inanılmaz lezzetli gözlemelerini bolca yeme fırsatı buldu. Yemek ve dinlenme molasından sonra tekrar yola düşen ekip Çamlık Dar Kanyonu'ndan geçerek Balatın yokuşundan Balatini Mağarasına ulaştı. Mağaranın içinden geçip çıkışta bekleyen araçlara binerek etkinliği tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri