Antalya’daki festivale NEÜ gastronomi öğrencileri damga vurdu

Antalya’daki festivale NEÜ gastronomi öğrencileri damga vurdu
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde gerçekleştirilen 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali'nde düzenlenen yemek yarışmasında, NEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Rümeysa Erdem, Merve Şimşek ve Fatma Betül Damgacı, Doç. Dr. Yılmaz Seçim'in koordinatörlüğünde yarışmaya katılarak birincilik elde etti.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden takımların katıldığı ‘Üniversite Ekip Yemek Yarışması’nda, başlangıç, ana yemek ve tatlı kategorilerinde tropikal ürünler kullanılarak tabaklar hazırlandı. NEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 45 dakika içinde hazırladıkları yemeklerle jüri üyelerinden tam not aldı. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda, Rümeysa Erdem, Merve Şimşek ve Fatma Betül Damgacı, 15 bin liralık birincilik ödülü ve kupayı kazandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Yılmaz Seçim, “Bölümümüzde teorik eğitimle birlikte işin mutfağına, pratiğe de son derece ehemmiyet gösteriyor ve öğrencilerimize bu şekilde eğitim veriyoruz. Kazanılan ödüller de verdiğimiz eğitimler ve öğrencilerimizin çabalarının bir sonucu… Onların başarısıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle yarışmada birinci olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.