ATALARININ YOLUNDA İLERLİYORLAR

ATALARININ YOLUNDA İLERLİYORLAR
Konya Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın ve beraberindeki heyet konar-göçer şekilde hayvancılık yaparak geçimlerini temin eden Yörük aşiretlerinden Sarıkeçili yörüklerini ziyaret etti.

Sarayönü Ladik civarında "Otlatma Planları" çerçevesinde konuşlanan Sarıkeçili yörükler ile görüşen Yalçın, sorunlarını dinledi.

Sarıkeçili Yörüklerinin atalarından aldıkları emaneti gelecek nesillere taşımak için gayret gösterdiğine dikkat çeken Müdür Yalçın, ''Torosların tarihi müdavimleri ve bekçileri olan, binbir zahmetle konar-göçer şekilde hayvancılık yaparak geçimlerini temin etmek, atalarından aldıkları emaneti geleceğe taşımak gayreti içinde bulunan ve halen Toroslar'da çok sayıda var olan Yörük aşiretlerinden Sarıkeçili yörüklerimizin misafir olduk. Ziyaret sürecinde, değerlerimize sahip çıkma ve geleceğe taşıma temalı sohbetlerimizde, yörüklerimizin hayat şartlarını yerinde görerek, problemlerini dinledik ve Orman Teşkilatı olarak neler yapabileceğimiz hususunda görüş alışverişinde bulunduk.'' dedi.

atalarinin-yolunda-ilerliyorlar-3.jpg

Misafirperverliklerinden dolayı yörüklere de teşekkür eden Yalçın, ''Yaz aylarında Konya Sarayönü Ladik civarında İdaremize ait 'Otlatma Planları' çerçevesinde konuşlanan Sarıkeçili yörüklerimizin; samimi, doğal, güleryüzlü ve 'Anadolu İnsanı'na yakışır ev sahiplikleri için başta; Sarıkeçili Yörükleri Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran ve çadırına konuk olduğumuz Musa Göbüt olmak üzere, orada bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.