Bakan açıkladı: 37 gündür kapalıydı, bugün açılıyor

Bakan açıkladı: 37 gündür kapalıydı, bugün açılıyor
Heyelan riski nedeniyle 31 Temmuz’da ulaşıma kapatılan Bolu Tüneli’nin ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Bakan Uraloğlu, Anadolu’yu İstanbul’a bağlayan yolun bugün akşam açılacağını kaydetti

Heyelan riski nedeniyle 31 temmuz tarihinde kapatılan Bolu Tüneli bugün yeniden hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin bu akşam açılacağını duyurdu.

Anadolu Otoyolu üzerinde bulunan Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikameti 31 temmuzda heyelan nedeniyle trafiğe kapatılmış, tüneli uzatma çalışması başlatılmıştı. Yolda İstanbul yönündeki tüpün 67 metre uzatılması ve iki viyadükte 4 adet genleşme derzinin değiştirilmesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bakan Uraloğlu, daha önce 19 eylülde açılacağını bildirdiği tünelin 12 gün önce açılacağını ifade etti.

İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler 37 gündür devam eden çalışmalar nedeniyle Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu kullandı.

Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu D-100 Bolu Dağı geçişinde oluşan trafik çilesini bitirmek için ekiplerin hummalı çalışmaları sürüyor.

HEYELAN NEDENİYLE TEHLİKE OLUŞTURUYORDU
Bolu Dağı geçişinde 2022 yılında meydana gelen heyelanın ardından Ankara ile İstanbul'u birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, her iki tüpün Kaynaşlı yönüne uzatılması kararlaştırılmıştı. O dönemde Ankara yönünde dağ geçişini sağlayan tüp geçen yıl 90 metre uzatıldı.

Çalışmaların ikinci ayağı kapsamında İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılmasına 31 Temmuz'da başlandı. Temmuz ayında başlayan çalışmaların ardından, Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada Bolu Tüneli'nin 7 Eylül'de trafiğe açılacağını duyurdu.

BAKAN URALOĞLU AÇIKLADI
Çalışmanın 19 Eylül'de tamamlanması planlanıyordu. Çalışmalarla Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünde hizmet veren tüp 67 metre uzatılacak. Bu çalışmayla birlikte heyelanlara karşı ulaşım güvenliği artış olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün katıldığı bir programda çalışmaların erken biteceğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, Bolu Tüneli'nin 7 eylülde akşam saatlerinde yeniden açılacağını müjdeledi.

Tünelin son rötuşlarının yapıldığını ve 195 milyon aracın 2007'den bu yana buradan geçtiğini hatırlattı. Tünelin kapalı kaldığı süre zarfında kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Bakan Uraloğlu, trafik akışının yeniden başlayacağını bildirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ