Bakanlık Narin’in 45 arkadaşı için harekete geçti

Bakanlık Narin’in 45 arkadaşı için harekete geçti
Diyarbakır’da cinayete kurban giden Narin Güran’ın 45 arkadaşı için harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara psikososyal destek sağladı

Türkiye’yi yasa boğan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Narin’in 45 arkadaşı için harekete geçti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında aralarında anne ve ağabeyin de bulunduğu 8 kişi hakkında tutuklama kararı çıkmış, böylece tutuklu sayısı 10’a yükselmişti.

Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken Milliyet yazarı Zafer Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın olayın yaşandığı Tavşantepe köyünde narin’in 45 arkadaşı için harekete geçtiğini yazdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ilk andan itibaren olayı yakından takip ettiğini ifade eden Şahin, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla Narin’in köyündeki tüm çocukların adeta korumaya alındığını söyledi.

Şahin, “Narin’in kaybolduğu haberinin ardından Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı yerdeki diğer çocuklara yönelik ivedilikle psikososyal destek çalışmalarına başlamış.

Bugüne kadar 45 çocuğa uzman ekipler tarafından psikososyal destek sağlanmış. Bakanlık ekipleri hala sahada ve psikososyal destek sürecine devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bakanlığın dava sürecine de müdahil olacağını belirten Şahin, “Bakan Göktaş “Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur” diyor. Küçük Narin’in hunharca katledilmesine üzülmeyen, ağlamayan kimse yok” diye konuştu.

Kaynak:HABER MERKEZİ