Bal üretiminde dünya ikincisiyiz

Bal üretiminde dünya ikincisiyiz
Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Konya ve çevresinde de bal üretimi aralıksız sürdürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ve belediyelerin teşvikleri ile Konya'da bal üretimi gerçekleştiriliyor. Bakanlık istatistiklerine göre Türkiye bal üretiminde dünya 2'ncisi ve çam balı üretiminde ise lider olarak görünüyor.

Konya'da gerçekleştirilen bal üretimleri ise İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol ve denetim altında tutuluyor. Zaman zaman kovan sayımları gerçekleştirilirken kooperatifler aracılığıyla kurulan tesisler de ziyaret ediliyor.

bal-uretiminde-dunya-ikincisiyiz-4.jpg

Tarım İl Müdürü Duran Seçen, Bozkır'da başlayan Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitim açılış programına katıldı. Eğitim programının açılışına KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, İlçe Müdürü Halil Durmuş, Konya Arıcılar Birliği Başkanı Adem Genç, konu uzmanları, teknik personel ve üreticiler katıldı. Tarım İl Müdürü Seçen ve beraberindeki heyet eğitim programının ardından Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifince işletilen Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında Tarım İl Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının işbirliği ile kurulan Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bal süzme ve paketleme işleri ile arı beslemesinde kullanılan fondan şekeri üretilen tesiste yeni hasat yapılan balların paketlenmeye başlandığını gördü. Tesiste analizleri yapılmış toplam aktivite değeri 40 üzeri ve 1000 prolin üzeri çiçek balı paketlendiğini bildirildi. Tesis sayesinde güvenilir ve kaliteli gıdanın doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.