Balık işletme tesislerine denetim

Balık işletme tesislerine denetim
Balık popülasyonunu kontrol altında tutmak adına yapılan avlanmalarda tutulan balıkların boylarına dikkat edilmesi gerekiyor. Sazan balığı için 40 cm, sudak balığı için 26 cm, kadife sazanı için 26 cm ve tatlı su kefali için 20 cm boy yasağı uygulanıyor.

Bunların denetimleri ise Tarım ve Gıda müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor. Beyşehir İlçe Müdürlüğü 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu kapsamında ilçede faaliyet gösteren balık işleme tesisi, balık alım kantarları ve balıkçı tekneleri denetledi. Denetimlerinde ruhsat, belge kontrolü ve istenilen balık boylarında avcılık yapılıp-yapılmadığı kontrol edildi.

balik-isletme-tesislerinde-denetim-3.jpg

Denetimleri gerçekleştiren ekipler, ''Sazan balığı için 40 cm, sudak balığı için 26 cm, kadife sazanı için 26 cm ve tatlı su kefali için 20 cm boy yasağı vardır. Sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin yapılabilmesi ve göllerimizdeki balık popülasyonunun korunmasının tek yolu yasaklara uymaktan geçmektedir. Vatandaşlarımızın belirtilen büyüklüğün altında olan balıkları tüketmeme konusunda duyarlı olmalarını rica ederiz.'' dedi.