Bektaş: Çiftçinin borç yükü gıda güvenliğimizi tehdit ediyor

Bektaş: Çiftçinin borç yükü gıda güvenliğimizi tehdit ediyor
CHP Konya Milletvekili Bektaş, AK Parti’nin yanlış tarım politikalarının çiftçileri borç batağına sürüklediğini belirterek bunun da gıda güvenliğimizi tehdit ettiğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, çiftçilerin borç yükü altında ezildiğine dikkat çekerek, bu durumun tarım sektörünü ve ülkemizin gıda güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Milletvekili Bektaş, TBMM’de çiftçilerin sorunlarını dile getirdi. AK Parti’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticilerin zor günler geçirdiğine işaret eden Bektaş, “Ülkemizin geleceği çiftçimizin ayağa kalkmasıyla mümkündür” dedi.

TBMM’deki konuşmasında AK Parti iktidarlarının başarısız tarım politikaları yüzünden çiftçilerin borç yükü altında olduğunu vurgulayan Milletvekili Bektaş, şöyle devam etti:

“AK Parti iktidarının başarısız tarım ve ekonomi politikalarının bir sonucu olarak; çiftçilerimizin karşı karşıya olduğu borç yükü, ülkemizin gıda güvenliğini ve tarım sektörünü ciddi şekilde tehdit etmektedir. Çiftçilerimizin bankalara olan toplam borcu 710 milyar TL’yi aşmış durumdadır. Bu borç yükü, üreticilerimizi iflasın eşiğine getirmiştir.

Tarım sektörü can çekişirken, çiftçimizin yalnız bırakılması kabul edilemez. Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere çiftçilerimizin bankalara olan borçlarının yapılandırılması ve borçların faizlerin silinmesi gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, çiftçimizin ayakta kalmasıyla mümkündür. Meclisimizi bu konuda somut adımlar atmaya çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.